DünyaHayvan HaklarıManşet

Hayvanat Bahçesi’nde gece partileri: Hayvanlar travmaya uğruyor

0

Londra Hayvanat Bahçesinde düzenlenen ‘gece partileri’nin hayvanları travmatize ettiğini söyleyen hayvan hakları savunucuları tepkili. Etkinlik sarhoş bir adamın kaplanın üzerine bira dökmesi yüzünden 2015’te iptal edilmişti.

Londra Hayvanat Bahçesi‘nde geceleri alkol ve canlı müzik eşliğinde düzenlenen etkinliklerin, hayvanları “travmatize etme ve strese soktuğu” belirtiliyor. Kurum yönetimi, sarhoş bir adamın kaplanın üzerine bira dökmesiyle 2015’te iptal edilen “cuma gecesi etkinliklerini” yeniden organize etmeye başladı.

The Independent’in haberine göre, hayvanların yaşam alanlarına yakın bir yerde yapılan stand-up, akrobasi gibi gösterilerin izlenebildiği bu etkinliklerin, hayvanları strese sokmasından endişe ediliyor.

Organizatörler, haziran ve temmuz boyunca her cuma düzenlenmesi planlanan “hayvanat bahçesi gecelerinin” her zamankinden daha fazla sayıda ziyaretçiyi yaban hayatına yaklaştıracağını öne sürüyor. Ziyaretçiler, cambazların, alkol servis eden bir barın ve canlı müziğin bulunacağı hayvanat bahçesine girmek için 19,95 pound (yaklaşık 150 TL) ödecek.

Ancak organizasyona karşı çıkan hayvan hakları savunucuları, etkinliklerin acımasız bir sömürü olduğunu belirterek hayvanat bahçesi yönetimini parayı hayvan refahına tercih etmekle suçluyor. Kurumun günlük ziyaretçilerinden daha gürültülü olan bu kalabalığın, parti atmosferinin ve kargaşanın aslan, kaplan, zürafa, penguen ve lemur gibi hayvanları korkuttuğuna dikkat çekiliyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.