Hayvan HaklarıManşet

Hayvan sahiplerine iyi haber: Yolculukta bagaj zorunluluğu kalktı

0

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme ile evcil hayvanlar ulaşım araçlarında, sahipleriyle birlikte kilitli kafeste olmak şartı ile sahiplerinin yanında seyahat edebilecek.

Bugünkü (10 Ocak) Resmi Gazete‘de yer alan yönetmelik maddesine göre, aşı karneli kedi ve köpekler, kuş gibi evcil hayvanlar, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilecek.

Düzenlemeden önce hayvanların araç içerisinde değil, bagajda yolculuk yapması gerekiyordu. Havasızlık veya kötü taşıma koşulları yüzünden çok sayıda hayvan hayatını kaybetmişti.

İlgili maddede şu ifadeler yer aldı,

”MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

(6) Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer düzenlenebilir. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 2 uyarma verilir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.