Hayvan HaklarıManşet

Hayvan özgürlüğü aktivistlerinden protesto eylemi: Bu zülme ortak olmayın!

0

Brezilya’dan Türkiye’ye canlı hayvan ithaline karşı İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde 11 Mart Pazar günü saat 15:00’de protesto eylemi düzenlenecek.

Brezilya’dan ithal edilen v27 bin canlı hayvan “ucuz et ihtiyacı”na yönelik olduğu iddiası ile 17 gün süren yolculuğun ardından 22 Şubat günü Mersin limanına yanaşmıştı.

Gazeteci ve hayvan hakları aktivisti Zülal Kalkandelen ise , Brezilya’daki hayvan hakları derneklerinin yardım çağrısıyla konuyu ilk kez 5 Şubat’ta sosyal medya hesapları aracılığıyla, sonra da Dağ Medya’da yayınladığı bir yazı ile Türkiye’de duyurmuştu.

11 Mart 2018 Pazar günü 15:00’de İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde protesto eylemi düzenleyecek hayvan özgürlüğü aktivistlerinin Nada gemisinin Türkiye’ye ulaşmasına dair yaptığı basın açıklaması ise şöyle.

 

“Brezilya’dan Türkiye’ye yola çıkan NADA isimli gemide 27.000 inek dışkıları içinde taşınıyor. Bizler bugün bu ineklerin sesine ses olmak için buradayız.

Hayvan ticareti köle ticaretinden farksızdır, hiçbir koşulda kabul edilemez. Brezilya’dan ölüm yolculuğuna çıkan 27.000 inek biz insanlar gibi hissedebilen, özgürlüklerini arayan canlılardır. İneklere limanda bekletildikleri sürece daha fazla dışkılamaması için su ve yem verilmemiştir. Kıtalar arası bu yolculukta sağlıksız bir ortamda bulunan ineklerin bir kısmı yolda ölmektedir. Ölen inekler öğütme makinelerinden geçirilerek okyanusa bırakılmaktadır. Bu etik, vicdani hiçbir anlayışa sığmaz.

Ölüm gemisi Brezilya’dan yola çıkmadan önce limandan yayılan ağır dışkı kokusu nedeniyle ve hayvan hakları aktivistlerinin çabaları sayesinde gemide kontroller yapılmıştır. Mahkeme geminin yola çıkmaya uygun olmadığına karar vermiştir.

Brezilya’da satışı gerçekleştiren Minerva Foods şirketi çevreyi kirletmekten, uygunsuz şartlarda hayvanları taşımaktan defalarca para cezaları almıştır.

Bilim insanlarının verdiği raporlara rağmen çeşitli politik ve ekonomik baskılar ile mahkeme kararı bir günde değiştirilmiştir. Yolsuzluk skandalları ile adları anılan  politikacıların bu ranttan kendilerine aldıkları paylar olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz bu adaletsizliği kabul etmiyoruz.

Mersin Limanı’na 21 Şubat günü yanaşacak olan zulüm gemisi NADA’ya aracı olan Yıldız Shipping’in sorumlusu Mehmet Yıldız’a, zulüm tacirliğini yapan Minerva Foods’a ve Göktaşlar Et’e sesleniyoruz. Vazgeçin! Biz hayvan özgürlüğünü savunanlar olarak asla bu işin peşini bırakmayacağımızı buradan ilan ediyoruz.

Brezilya ve Türkiye hükümetlerine sesleniyoruz. Hayvan ticaretini derhal durdurun. Hayvanlar mal, köle veya makine değildir.

Kamuoyuna çağrımızdır. Bu zulme ortak olmayın. Hayvan kullanımını hayatınızdan çıkarın. Unutmayın ki tarihi sahiplerin zulmü değil kölelerin özgürlük ve eşitlik mücadelesi değiştirmiştir.”

 

Hayvan özgürlüğü aktivisti Zülal Kalkandelen: Siyaset ve ticaret el ele vererek hukuku alt etti

“Ölüm gemisi” NADA Türkiye’de!

Brezilyalı hayvan hakları aktivistlerinden Türkiye’ye dayanışma çağrısı

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.