ManşetTürkiye

‘Hayır şeker gibi tat bırakacak’: Metrobüs duraklarında ‘Hayır bildirisi ve şekeri’ dağıtıldı

0

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) ile İstanbul Tabip Odası, Uzunçayır, Zincirlikuyu, Avcılar ve Beylikdüzü metrobüs duraklarında toplu bildiri ve “Hayır” şekeri dağıttı.

DİSK, KESK, TMMOB ve İTO’nun bildiri ve şeker dağıtımına “Hayır Meclisleri”, Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) de destek verdi.

#Hayırlımetrobüs TT listesine girdi

Sarı, kırmızı, yeşil, turuncu, mavi, mor renkleriyle “Hayır” yazılı şekerler metrobüsle işe giden insanlara ikram edildi. İnsanların “Hayır şekeri ise alalım” dediği şekerler hızla tükenirken, yaklaşık iki saat boyunca İstanbul’un tüm metrobüs duraklarında bildiri ve şeker dağıtımı yapıldı.

Dağıtım sırasında ise sosyal medyada “#HayırlıMetrobüs” etiketi TT listesinde ikinci sıraya kadar yükseldi. Şeker ve bildirileri alırken bir kadının “Her şeyi boş verin şekerler çok güzel ama lütfen oyların sayılacağı saat 19.00 ve 21.00 arasında trafolara kedi kaçmasına müsaade etmeyin” demesi dikkat çekti.

‘Hayır’ şeker gibi tat bırakacak

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da bildiri dağıtanlar arasındaydı. Bildiri dağıtımının önemine değinen Çerkezoğlu, “Hayır Şekeri”ni ise “Hayır”a doğru giderken ağızlarda şeker gibi tadın olması dileklerinde bulundu.

Çerkezoğlu, “Sokakta kazandığımız ‘Hayır’ı sandıkta kazanmak için işçilerin emekçilerin ‘Hayır’ oyu vermesi ve oy kullandıktan sonra da sandıklara sahip çıkması gerekiyor” diyerek sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Cevahir Akçelik de, bildiri dağıtımlarını tüm İstanbul’da eşzamanlı olarak ve tüm emek demokrasi güçlerinin destek verdiğine dikkat çekerek, sokakta her geçen gün “Hayır”ın sesinin yükseltildiğini belirtti.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.