Hataylı depremzede: Bizim bölgede yaşam bitti

Maraş depreminden en ağır hasarı alan illerden biri olan Hatay'daki büyük yıkımı anlatan bir depremzede, sokakların yaşanamayacak durumda olduğunu ve bölgede yaşamın bittiğini aktardı.

Kahramanmaraş‘ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde, en fazla etkilenen illerden Hatay’da çok sayıda bina yıkıldı, birçoğunda da hasar oluştu.

DHA‘dan İsmail Akkaya ve Salih Büyüksamancı‘nın aktardığına göre, bazı caddelerde yarıklar oluşurken, kentte, elektrik, su ve doğal gaz da kesik. 21 bin 200 asker ve polis, beş binin üzerinde araka kurtarma ekibi ile 18 ülkeden de gelen ekipler, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

‘Göç etmeye çalışıyoruz’

Depremler nedeniyle 20 yakınını kaybeden Metin Durmaz, kendileri için yaşamını bittiğini belirtti.

Durmaz, ”Ailemizin 20 kişisi öldü. Evlerimiz yıkıldı. Hayatımız felç oldu. Bu sokakta yaşanamıyor. İş yerlerimiz gitti. Burada benim iş yerim var. İnsanlarımız çoğu göçük altında; çıkarmaya çalışıyoruz. Yaşam bitti bizim bölgede. Hepimiz başka yerlere göç etmeye çalışıyoruz. Ansızın saat 04.00 sıralarında böyle bir şey oldu. Ne olduğunu anlamadık. Bir baktık hepimiz gitmişiz. Çocuklarım ve eşim kurtuldu” diye konuştu.

‘Köpeğim iki gün mahsur kaldı’

Depremle birlikte dışarı çıkıp kurtulduklarını belirten Metin Üçyıldız ise ”Şans eseri kurtulduk. Böyle şiddetli bir depremden kurtulmak mucize desek daha doğru olur. Köpeğimizle birlikteydik, onu mahsur bıraktık, biz kaçtık. İki gün mahsur kaldı ve daha sonra onu kurtardık” ifadelerini kullandı.

Kardeşi, yeğeni ve eniştesinin enkaz altında olduğunu belirten Eda Portakal ise binalarındaki enkazda arama kurtarma çalışmaların depremin dördüncü günü başladığını belirtti.

Portakal, şöyle konuştu:

Enkaza dördüncü günü başlandı. Kimse buraya gelmiyor. Buralar atıl durumda bırakıldı. İnsanlar atıl durumda. İnsan hayatı bu kadar basit burada.

“Benim kardeşim, yeğenim, eniştem içeride. Biz kendi imkanlarımızla çalışmaya başladık ilk günlerde” diye konuşan Portakal, “İlk gün kendi imkanlarımızla yukarıdan en son kattan 13 kişi çıktı, kurtuldu. Ama diğer günlerde kimse gelmedi” diye ekledi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR