ManşetSivil Toplum

Hatay’da “Kıyı ve Deniz Alanları” kongresi

0

“Türkiye’nin Kıyı ve Deniz Alanları 9. Ulusal Kongresi’ bu sene 14-17 Kasım tarihleri arasında Hatay’da düzenleniyor. Kongrede “Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” sonrası gelinen durum da katılımcılar ile paylaşılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye), Kıyı Alanları Yönetimi Türkiye Milli Komitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kongredeki oturuma Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya başkanlık edecek.

14 Kasım Çarşamba günkü oturumda, projenin dünya çapında önemli başarılara imza attığı “korumada verimlilik”, “kapasite geliştirme”, “ekosistem hizmetlerinin ekonomik değerlemesi” ve “izin ve işletme” çalışmaları hakkında bilgi verilecek.

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle TVKGM ve UNDP Türkiye tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.

(Haber01.com, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.