ManşetTürkiye

Hatay’da çatışma ve patlama: Dört kişi yaralandı

0
Fotoğraf: DHA

Hatay‘ın Payas ilçesinde kimlikleri belirlenemeyen iki kişi, jandarma uygulama noktasında silahlı saldırıda bulundu. Dün akşam saatlerinde (26 Ekim) gerçekleşen saldırıda bir astsubay yaralanırken; şüpheliler araçla olay yerinden kaçtı.

Polis ve jandarma ile takip ettiği araç arasında İskenderun kent merkezine kadar çatışma yaşandı. Fener Caddesi üzerine gelindiğinde üzerinde bomba olan kişinin, üzerindeki bombayı patlattığı belirtildi. Patlamada çok sayıda araç ve işyeri hasar görürken; İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve iki yurttaş yaralandı.

İkinci patlama uyarısı

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre polis ve jandarma, Payas ile İskenderun’da geniş güvenlik önlemleri alırken; bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Öte yandan saldırıyı düzenleyenlerden birinin gözaltına alındığı, birinin ise kaçtığı belirtildi.

Sürekli anons yapan polis, “Herkes evine gitsin. İkinci bir patlama olabilir. Evinize gidin” dedi.

Hatay Valisi’nden açıklama

Hatay Valisi Rahmi Doğan, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Doğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği  2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.