ManşetTürkiye

Hatay’da BDP kongresine saldırı

0

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katıldığı Hatay İl Örgütü Kongresi’ne ellerinde Türk bayrağı bulunan bir grup saldırıda bulunmak istedi. Polis grubu engellemeye çalışırken, kongreye katılanlar da salonun dışına çıkarak grupların salona girmesini engellemeye çalışıyor.

Samanyolu Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşması ardından salonun etrafında toplanan yüzü aşkın kişi kongre salonuna saldırmak istedi.

Demirtaş’ın yoğun önlemler altında kongre merkezinden ayrıldığı sırada ellerinde Türk bayrağı bulunan bir grup saldırıya geçti. Yoğun önlem alan polisin grubu engellemeye çalışması ve grubun salonu taşlaması üzerine kongreye katılanlar da karşılık verdi.

Dört bir taraftan kongre salonuna girmeye çalışan ve ülkücü oldukları tahmin edilen kimi şahıslar ile kongreye katılanlar arasında çatışma çıktı. Hem kongreye katılanlar hem de ırkçı grup arasında barikat oluşturan polis grubu dağıtmaya çalışıyor. Gerginlik devam ediyor.

Bölgeye getirilen otobüslerle tahliye edilmeye çalışılan BDP’lilerin araçları taşlandı. 4 otobüsün camları kırılırken, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Kongrenin yapıldığı salonda hala bekleyenler olduğu bildirildi.

Fotoğraflar: Ötekilerin Postası

(Yüksekova Haber, Diha, Ötekilerin Postası)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.