2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Hatay depreminde Asi üzerindeki köprüler yıkıldı, yollar çöktü, mezarlık zarar gördü

0

Hatay‘ın Defne ilçesinde dün meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, 6 Şubat’taki Maraş depreminde zarar görmeyen  il genelindeki bazı köprü ve yollarda hasar oluştu.

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen Hatay’daki ağır hasarlı binalardan bazıları da son sarsıntıda yıkıldı.

Deprem, il merkezi ve ilçelerindeki yol ve köprülerden kimilerinde de hasara neden oldu. Antakya merkezde Asi Nehri’nin üzerindeki Haraparası ve General Şükrü Kanatlı mahallelerini birbirine bağlayan köprüler ile Türkmenbaşı Caddesi ve Uzun Çarşı bölgesi arasındaki yollarda derin kırılma ve çatlaklar oluştu.

Hasar oluşan yol ve köprüler, güvenlik güçleri tarafından şerit çekilerek ulaşıma kapatıldı. Bu bölgelerde araç geçişleri köprülerin hasar almayan bölümlerinden veya alternatif güzergahlarından sağlanıyor.

Depremin neden olduğu derin yarıklar ve çökmeler havadan görüntülendi.

Çökmeler nedeniyle trafiğe kapanan yol, kırsal mahallelere ulaşımı da engelledi.

Yolların durumu görmek için geldiğini belirten depremzede Süleyman Dağ, “Depremden 3-4 saat önce buraya gelmiştim, yol düzgündü. Bugün de merak ettik geldik. Yol berbat hale gelmiş. Depremin şiddeti çok fazla değildi ama, her yer yıkılmış. Benim evim bile büyük depremde yıkılmadı dün yıkıldı” dedi.

Asri Mezarlık da zarar gördü

Depremde Hatay Asri Mezarlığı da zarar gördü.  Sarsıntının etkisiyle bazı ağaçların devrilip yıkıldığı mezarlıkta, birçok mezar taşı da kırıldı.

Deprem nedeniyle bazı mezar taşlarının ağaçlara dayandığı ya da mezarlık içindeki yollara devrildiği görüldü. Mezarlıktaki hasarın onarılması için yetkililerin çalışma başlattığı öğrenildi.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.