Ekolojik Yaşam

Hatay dağ ceylanları Wwf’nin koruması altında

0

Uluslararası doğa koruma kuruluşu olan WWF tarafından ilan edilen “Türkiye-nin Canı Hibe Programı” na Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi…

Uluslararası doğa koruma kuruluşu olan WWF tarafından ilan edilen “Türkiye-nin Canı Hibe Programı” na Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yaşar Ergün tarafından sunulan “Gazella Gazella’ların (Hatay Dağ Ceylanı) Yaşam Ortamlarını İyileştirme ve Risklerin Azaltılması Projesi”nin desteklenen projeler arasında ilan edildiği bildirildi.

MKÜ Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Kırıkhan ilçesine bağlı İncirli köyünde, 2008 yılında, ilk kez Yaşar Ergün tarafından fotoğraflanıncaya kadar kaydı bulunmayan ceylanların, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) koruma genetiği çalışan Yrd. Doç. Dr. Tolga Kankılıç ve Dr. Deniz Özüt tarafından genetik çalışmalarla doğrulanınca Türkiye memeli listesine yeni kayıt olarak eklendiği kaydedildi.

Dünyada Gazella Gazella’ların en kuzeydeki popülasyonunu oluşturan ve çok dar alanda yaşam mücadelesi veren Hatay Dağ Ceylanları’nın korunması için 4 yıldan bu yana kısıtlı imkanlarla çalışma yapıldığının ifade edildiği açıklamada, proje sayesinde türün yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve risklerinin azaltılmasıyla ilgili çalışma yapılacağı belirtildi.

Ergün, projenin hazırlık çalışmalarında yöre halkı ile Orman ve Su İşleri Hatay Şube Müdürü Ahmet Akkiprik, Kırıkhan Kaymakamlığı, belediyesinden büyük destek gördüğünü ifade ederek teşekkür ettiğini kaydetti.

dagyeligazetesi

You may also like

Comments

Comments are closed.