2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Hatay: 296’ıncı saatte üç kişi sağ olarak kurtarıldı

0
hatay
Fotoğraf: DHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay’da, Antakya ilçesinin Türkmenbaşı Caddesi‘ndeki Kanatlı Apartmanı enkazında ses ve ısı alınınca arama – kurtarma çalışması yoğunlaştırıldı.

DHA‘nın aktardığına göre, Kanatlı Apartmanı’nın enkazından biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde kurtarıldı.

Yapılan çalışma sonucu 296’ncı saatte enkazdaki 1’i çocuk, 1’i kadın üç kişi kurtarıldı. Ambulanslara taşınan yaralılar, Antakya’daki sahra hastanesine götürüldü.

Hatay, yardımların ve arama kurtarma çalışmalarının en geç ulaştığı kentlerden biriydi. Vatandaşlar yalnız bırakıldıklarını söyleyerek üçüncü günde yoğunlaşan arama kurtarma çalışmalarına sevinir hale gelmişti. Bugün depremin 13’üncü günü ve üç kişi mucizevi bir şekilde kurtarıldı.

Her geçen gün ağırlaşan bilançoda umut olan kurtulma haberleri, arama kurtarmanın daha erken başlatılmış olması durumunda daha çok insanın enkazdan kurtarılabilmiş olması ihtimalini akıllara getirdi.

Hatay’dan ümit kesildi mi?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin en etkili olduğu illerin başında gelen Hatay’da, yıkılan binalarda 19.02.2023 (Pazar) tarihi itibariyle enkaz kaldırma çalışmasına başlanacak.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ekli listede belirtilen adreslerde bina sakinlerinin istedikleri takdirde enkaz kaldırma çalışmalarına refakat edebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, “Yapılan planlama çerçevesinde ilerleyen günlerde yapılacak enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin güncel adres listesi bilahare Valiliğimiz web sitesi üzerinden paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.