Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Hastanelerde uzun aşı kuyrukları oluştu

0
Fotoğraf: Gazete Duvar

Türkiye’de koronavirüs aşısı uygulamasının SGK’lı tüm işçi ve memurlara açılmasıyla birlikte bugün hastanelerde uzun aşı kuyrukları oluştu.

SGK kayıtlı tüm çalışanlar ile 40 yaş ve üzeri vatandaşlar koronavirüs aşısı olmak için birçok ilde hastanelerin yolunu tuttu.

Aşılamada son durum

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre 15 Haziran salı günü saat 13.27 itibariyle 35 milyon 65 bin 14 doz aşı uygulandı.

Birinci doz uygulanan kişi sayısı 21 milyon 202 bin 545 oldu. İki dozu da tamamlayan kişi sayısı ise 13 milyon 862 bin 469.

İstanbul’da aşı sırası

İstanbul’da Bayrampaşa Devlet Hastanesi‘ne gelenlerin girdiği aşı kuyruğu hastane dışına taştı. Bahçede uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlardan sırası gelenler içeriye alınarak, aşı oldu.

Aşı olan Orhan Katırcı, DHA’ya yaptığı açıklamada “Memnunuz. Özel sektör çalışanıyım. Sıra bekledim. Kalabalık olduğu için 20 kişilik gruplar halinde içeriye alıyorlar. Yoğunluk var. Mesafe kuralına uyulmadı. İnsanımız yükleniyor, mesafe bırakmıyor. Aşımı oldum, işime gideceğim” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: DHA

Kalabalık nedeniyle aşı yaptırmaktan vazgeçen Suat Aksoy ise “Aşı olmadım. Aşı olmaya gelmiştim, bu kalabalığa girmek istemedim. Çok talep var, yoğunluk var. Biraz zaman geçsin, müsait bir zamanda gelip aşı olacağım” açıklamasını yaptı.

Bodrum’da yoğunluk gece de devam etti

Aşılama programına 40 yaş ve üzeri vatandaşlarla farklı meslek grupları dahil olunca, sırası gelenler Bodrum Devlet Hastanesi‘nde yoğunluğa neden oldu.

You may also like

Comments

Comments are closed.