TürkiyeKültür-SanatManşet

‘Hassas’ ve ‘az hassas’ alanlarda 00.00-07.00 saatlerinde canlı müzik yasaklandı

0

Gürültü yönetmeliğindeki değişiklikler Resmi Gazete‘de yayımlandı ve  yürürlüğe girdi.

“Hassas” ve “az hassas” alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival ve benzeri açık hava faaliyetlerinin 00.00-07.00 saatlerinde yapılması yasaklandı.

Bu alanlarda açık hava faaliyetlerine, çevresel gürültüye maruz kalan kişilerin ve yaşanan şikayetlerin yoğunluğu göz önünde bulundurularak, İl Mahalli Çevre Kurul Kararı ile hem alan sınırlaması getirebilecek hem de 00.00-07.00 saatleriyle sınırlı olan yasağın süresi uzatılabilecek.

Müzik, belirlenen sınır değerinde olacak

“Hassas” kullanımların bulunduğu alanlarda ise faaliyet gösteren açık ve yarı açık canlı müzik yayınına izin verilen saatlerde de yönetmelikle belirlenen sınır değerlerinin sağlanması gerekecek.

“Hassas” kullanımların bulunduğu yerlerde faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinin, denetimlerde, belirlenen sınır değerleri bir yıl içinde üç defa sağlamadığının tespiti halinde tüm cephesi ve tavanı tamamen kapalı hale getirilecek. Kapalı bölümler, açılır-kapanır özellikli olmayacak.

‘Çok hassas’ alanlarla ilgili düzenlemeler

Yönetmelikte yapılan bir başka düzenlemeyle de “çok hassas” kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival ve benzeri açık hava faaliyetleri gerçekleştirilemeyecek.

Çok hassas alan olarak tanımlanan bölgelerdeki eğlence merkezlerinin tüm cepheleri ve tavanı kapalı hale getirilecek.

Yönetmelikte geçen “çok hassas” kullanımlar; konut, hastane, çocuk ve yaşlı bakımevleri, yatılı eğitim kurumları ve öğrenci yurtlarını, “hassas” kullanımlar; otel, okul ve dini tesisleri, “az hassas” kullanımlar ise idari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesislerini kapsıyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.