YerelEkolojiManşet

Hanönü’ndeki bakır madeninin atık sahasında sızıntı

0

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren özel bir bakır madeni işletmesinin atık sahasından sızıntı meydana geldiği bildirildi.  Bakır madeni, 2007 yılından bu yana Acacia Madencilik tarafından işletiliyor. Şirket, 2011 yılında İlbak Holding ve 2016 yılında Akfen Holding’in katılımıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Sızıntı Yılanlı Deresi’ne ulaştı

Kastamonu Güncel’de yer alan habere göre ilçenin Yılanlı Mahallesi mevkisinde bulunan atık alanından Yılanlı Deresi‘ne sızıntı gelmesi üzerine vatandaşlar Hanönü Belediyesi ve maden şirketine haber verdi.

Maden şirketinin Halkla İlişkiler Müdürü Halime Taligacı yaptığı açıklamada, atık havuzu bölgesinde yaşanan bir arıza sonucu sızıntı olduğunun belirlendiğini söyledi. Müdahale edilerek sızıntının durdurulduğunu aktaran Taligacı, bölgedeki atığın toplanmaya başlandığını bildirdi.

Belediye Başkanı: Atıklar temizleniyor

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ise Belediyenin vidanjörü aracılığıyla atığın alınarak depoya nakledildiğini belirtti. Uçar, “Oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı konu takibimiz altında. Gerekli kurumlara konu hakkında bilgi verildi, inceleme yapılacak. Olumsuzluğa sebep olan arıza ilgili firma tarafından giderilmiştir” dedi.

Atıkların ne kadar süreyle dereye aktığı, suların ne ölçüde temizlendiği, bölgede yaşayan halkın sudan nasıl etkileneceğine dair ise bir açıklama yapılmadı.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.