KadınManşet

Hamile hamile Gezi Parkı’na kadar gittiler

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Meclisi’nin öncülük ettiği #direnhamile eylemi İstiklal Caddesi’ndeki parti standında başlayıp Gezi Parkı’nda son buldu.

TRT’nin iftar programı “Ramazan Sevinci”ne dün akşam konuk olan ve tasavvuf düşünürü olduğu iddia edilen Ömer Tuğrul İnançer canlı yayın sırasında hamile kadınların sokaklarda gezmesinin terbiyesizlik olduğunu söylemiş ve kadınların ancak 6 aylık hamilelik döneminden sonra sadece eşleri ile ve o da yalnızca araba içinde kısa süreliğine hava almak için dışarı çıkmalarına belki müsaade edilebileceğini vurgulamıştı.

Bu açıklamanın sosyal medyada çok büyük tepki toplaması üzerine bir çağrı yapan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Meclisi, duruma karşı tepkilerini göstermek isteyen herkesi 1 haftadır İstiklal Caddesi üzerinde kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek standına davet etti. Bu davetin de sosyal medyada hızla yayılması ile saat 19:00’daki davet İstiklal Caddesi ile sınırlı kalmadı ve #direnhamile eylemine katılmak isteyen Anadolu Yakası sakinleri aynı saatte Kadıköy Boğa heykeli önünde buluştu.

Basın açıklamasını Yeşiller/Sol Beyoğlu eş sözcüsü Nadire Gül okudu

İstiklal Caddesi’nde kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek standı önünde başlayan eylem Yeşiller/Sol Beyoğlu eş sözcüsü Nadire Gül’ün basın açıklamasını okuması ile başladı. #direnhamile eylemine katılan yaklaşık 250 kişi, “Diren Hamile”, “Sensin Estetik”, “elini dilini bedenimden çek”, “Hamile Hamile dolaşıyoruz” ve “Gezine Gezine doğuruyoruz” pankartları ile Ağa Camii’nden Gezi Parkı’na kadar yürüdü.

Gezi Parkı’nda direnişçiler tarafından her sabah yeniden kurulup polisler tarafından her akşam yeniden yıkılan ve  Gezi Parkı direnişi sırasında hayatını kaybeden beş kişi anısına hazırlanan mezar taşları önüne de gelen #direnhamile protestocuları daha sonra dağıldı.

Fotoğraflar: Bülent Müftüoğlu

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.