2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Haluk Levent’ten saldırılara videolu yanıt: Gönlümüz ve kasamız bütün ihtiyaçlara açık

0

Maraş merkezli iki yıkıcı depremin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarına başlayan ve bu nedenle de hedef gösterilen AHBAP Derneği‘nin Başkanı Haluk Levent, bugüne kadar yaptıklarını ve süreci nasıl yürüttüklerini anlattı.

850 milyon TL’ye ulaşan bütçelerini nasıl kullanacaklarına ilişkin planlarına da yer veren Levent, toplanan bağışları aktaracakları yerleri açıkladı.

Derneğin merkezinde gönüllülerle birlikte çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Haluk Levent şunları söyledi:

“Depremin ilk gününden bugüne kadar günlük temel ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Ne isteniyorsa, bölgedeki arkadaşlarımızın raporları doğrultusunda neye ihtiyaç varsa göndermeye çalıştık, gönderiyoruz da. Sadece bunu yapmıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden TIR’larını gönderemeyen ve içindeki malzemeleri oraya ulaştıramayanlar için destek grubu oluşturduk.

Bizim gönlümüz ve kasamız, bölgedeki bütün ihtiyaçlara açıktır. Şu dakikada bile alımlar yapıyoruz, gönderiyoruz. Bundan sonraki günlerde, daha önceki yaptığımız gibi çalışmalarımızın tamamını raporlayıp, Twitter ve Instagram’dan görüntüleme durumuna, hatta faturaların görüntülenmesine kadar vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Zaten bunu yapmıştık.”

İktidar yanlılarının saldırısına uğramıştı: Devletin otoritesini sarsıyor

Kamu yardım kuruluşlarına güvenmeyen birçok yurttaşın depremzedelere Levent’in kurduğu Ahbap üzerinden bağış ve yardım yapmış; ancak derneğin hesapları siber saldırıya uğramış ve  televizyon ve sosyal medyada harekete geçen bir takım kişiler tarafından hedef alınmışlardı. 

AKP’nin yönetim kurulu üyesi Berk Can Doğan Levent ve BaBala TV kurucusu Oğuzhan Uğur’un yer aldığı fotoğrafı paylaşarak şunları söyledi: “On binlerce gönüllünün emeğini, alın terini bu ikisine yedirmemek lazım. Devlet kurumlarının itibarını yok etmek için başlattığınız kampanyanın farkındayız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bilin istedim.”

Doğan, daha sonra yeni bir tweet atarak AHBAP’ın faaliyetlerini incelediği ve hep AFAD’la birlikte çalıştıklarını tespit ettiğini söyleyerek, “Kendisiyle helalleştik, en kısa zamanda görüşeceğiz” dedi.

Geçen aralıkta MHP İstanbul il başkanlığı görevinden istifa eden Birol Gür de Twitter’dan şöyle yazdı:  “Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var.“

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler, bir tv kanalındaki programda Haluk Levent’in ‘1 milyar lirayı yönetemeyeceğini’ söylerken, TV100 sitesi yazarı Hacı Yakışıklı, Ahbap’a yapılan yardımların tamamının AFAD’a devredilmesini istedi. 

 

Yakışıklı daha sonra bir tweet daha atarak faturaları beklediğini, inceleyip teşekkür edeceklerini yazdı.

Not Haber Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk de Haluk Levent’in”haddini aşmaya başladığını” yazdı:

“Sahada çalışan onbinlerce insanın emeğine, fedakarlığına çöküşmüş durumda. Günlerdir hiçbir yerde hiçbir şeye katıldıklarını kimse görmedi. Sürekli başkalarının yaptıklarını kendi yapmış gibi anlatıyor. Çok tipik bir şov hikayesi yazılıyor.”

Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz, Ahbap’ın deprem bölgelerinde olmadığını öne sürdü: “Amacım kimseyi zan altında bırakmak değil ancak kaçırdığım gündeme şöyle bir bakınca telaffuz edilen rakamları gördüm. Dünyanın dört bir yanına yardım götüren pek çok kurumdan yüksek meblağlar. Kurumun sitesinde de harcamalara ilişkin rapor yok. Sadece soruyorum ‘ne oluyor?’“

Gazeteci Furkan Haykır, Haluk Levent’in devleti ‘gölgede’ bıraktığını belirterek devletin otoritesinin sarsılabileceğini söyledi:

“Haluk Levent’in iyi niyetinden şüphem yok ancak DEVLET herşeyden üstündür. Devletin mücadelesi, şahısların gölgesinin altına girme hissi bile oluşursa, devletin otoritesi sarsılır. Muhalefet bunu siyasi bir malzeme haline getirdi ve bu konuda algı oluşturuluyor. Siyaset üzerinden hükümet üzerine algı oluşturamayan muhalefetin psikolojik harpçileri ‘AFAD başarısız AHBAP başarılı’ algısını oluşturdu.”

Levent, her tür desteği ‘şeffaflık’ doğrultusunda Twitter ve İnstagram hesapları üzerinden paylaşıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.