Spor

Halterde gözler artık Londra 2012’de

0

Dünya Halter Şampiyonası sonrasında değerlendirmede bulunan milli takım antrenörleri, Olimpiyat kotası hedefini tutturduklarını söylediler.

Erkek Milli Takım Antrenörü Muharrem Süleymanoğlu, şampiyona öncesi takımdan çıkarılan Bünyamin Sudaş ve İzzet İnce‘nin takımın performansını olumsuz yönde etkilemediğini söyledi.

Muharrem Süleymanoğlu, müsabakaya katılan tüm takımın elinden geleni yaparak Antalya’da kazandıkları beş olimpiyat kotasını koruduklarını belirterek, ”Fransa’da kotayı altıya çıkarmayı hedefliyorduk. Ancak Semih Yağcı’nın sıfır çekmesi Ekrem Celil’in de 8-10 puan düşük alması bizi altıncı kotadan uzaklaştırdı” dedi.

Buradaki şampiyonanın aynı zamanda olimpiyat kota müsabakası olması nedeniyle sporcularda stres yarattığını ifade eden Süleymanoğlu, ”Paris’teki şampiyona olimpiyat kotası için son durak olması nedeniyle sporcularda stres yarattı. Hedefimiz öncelikle aldığımız beş olimpiyat kotasını korumaktı. Bunu başardık, şimdi sıra olimpiyatlara geldi. Olimpiyata madalyaya yakın olan sporcuları götüreceğiz. Olimpiyata beş sporcuyla gidince beş madalya alacak halimiz yok. Ancak en az iki madalya hedefliyoruz” diye konuştu.

“Çalışmalar en kısa sürede başlayacak”
Muharrem Süleymanoğlu, milli takımın dünya şampiyonası sonrasında belli bir süre dinlendikten sonra, olimpiyatlar için çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

”Çorum’da bu hafta sonu Gençler Türkiye Şampiyonası müsabakaları yapılacak. Orada teknik komiteyi toplayarak çalışmalara ne zaman başlamamız gerektiği yönünde karar vereceğiz. En kısa sürede olimpiyat hazırlıklarına başlayacağız.”

“Amacımıza ulaştık”
Kadın Milli Takım Antrenörü Talat Ünlü de Nurcan Taylan’ın da takımda yarışmasının kendilerini daha üst sıralara taşıyacağını söyledi.

Paris’te hedeflerinin, geçen yıl kazandıkları 4 olimpiyat kotasını korumak olduğunu vurgulayan Ünlü, şöyle dedi:

”Bizim buradaki hedefimiz Antalya’da kazandığımız 4 olimpiyat kotasını korumaktı. Onu da başardık. Olimpiyat bizim için çok önemliydi. Antalya’da yakaladığımız 4’te 4’lük kotayı fire vermeden muhafaza etmek bizim olimpiyatlardaki elimizi daha da güçlendirdi.”

Talat Ünlü, altyapıdan her sene A takıma sporcu çıkardıklarını dile getirerek, ”Son 2 yıldır altyapıdan yukarıya sporcu çıkarıyoruz. Böylece hem alt yapımızı canlı ve tetikte tutuyoruz, hem de altyapıdaki sporcularımızın her an A takıma çıkacakları yönündeki ümitlerini canlı tutuyoruz. 2009 yılında Şaziye Okur’u A takıma aldık, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu. 2011 yılında yine Avrupa Şampiyonası takımına Ayşegül Çoban’ı aldık o da üçüncü oldu. Buraya da Neslihan Okumuş’u getirdik, o da iyi derece yaptı. Bana göre Türk halteri bu dünya şampiyonasında gerekli çıkışı ve başarıyı gösterdi” şeklinde konuştu.

(Ajanslar)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.