İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Halk Tv’ye ‘Azerbaycan ve Cumhurbaşkanını aşağılama’ nedeniyle para cezası verildi

0
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu hafta gündemine aldığı Halk TV‘de yayımlanan ve Azerbaycan konusunun işlendiği “İki Bakış İki Yorum” programı nedeniyle, kanala “Azerbaycan’ı ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i aşağılama” ‘suçlamasıyla para cezası verdi.

‘Bütün üyeler Azerbaycan’ın yanında’

RTÜK’den yapılan açıklamada, “Bütün üyelerin Azerbaycan’ın yanında olduğu ve dünyaya mesaj iletildiği” ifadelerine yer verildi:

Yapılan değerlendirme sonucunda yayında ifade özgürlüğü kullanılırken kişi veya kurumların haklarının gözetilmesi ilkesine riayet edilmediği, Azerbaycan Devleti ve Devlet Başkanı İlham Aliyev’e yönelik eleştiri sınırları ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliğinde ifadeler kullanıldığı kanaatine varıldı.

“RTÜK, Levent Gültekin’in sözlerine karşı verdiği tepkiyle aynı zamanda dünyaya bir mesaj da iletmiş oldu. Toplantıda bütün Üyeler, Azerbaycan’ı destekleyen tavır sergilerken, söz konusu programdaki ifadelerin kabul edilemeyeceği dile getirildi. RTÜK Üyeleri Ermenistan’ın saldırgan tavrınıysa kınadılar. Halk TV’ye verilen Azerbaycan cezası kararı oy birliğiyle alındı.”

You may also like

Comments

Comments are closed.