Hayvan HaklarıManşet

Hak savunucuları, sokakta yaşayan hayvanlar için bu hafta sonu Bakırköy’de

0

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi aktivistleri, sokakta yaşayan hayvanların haklarını savunmak için düzenledikleri eylem serisinde, 3 Mart Pazar günü, saat 14.00‘de bu kez İstanbul’un Bakırköy ilçesindeki Özgürlük Meydanı’nda toplanacaklarını duyurdu. 

31 Mart yerel seçimlerine yaklaştıkça resmî seçim propagandası haline getirilerek bir kez daha hedef tahtasına konulan hayvanlar için bir arada olduklarını belirten aktivistler, insanı hayvana düşmanlaştıran rant peşindeki siyasilere oy vermeyeceklerini tekrarladı.

İnisiyatiften yapılan çağrı şu şekilde:

“Hayvanlara yönelik şiddet sarmalının her geçen gün büyümesine, ‘yaşam hakkı’ gibi en temel hakkın dahi korunmamasına, cezasızlık ile suçun teşvik edilmesine, Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesinin ihlal edilerek yasa dışı söylemler geliştirilmesine karşı İstanbul’un farklı ilçelerinde düzenlediğimiz eylemlerimize 3 Mart Pazar günü saat 14.00’da Bakırköy’de devam ediyoruz.

‘Nefret kültürüyle beslenenlere oy yok’

“Yerel seçimler öncesinde resmî seçim propagandası haline getirilerek yeniden hedef tahtasına konularak canavarlaştırılan, yaşam hakları yok sayılan ve dağ başlarına, çöplüklere atılarak, barınaklara hapsedilerek ölüme terk edilen tüm canlar için bir aradayız.

“Sokakta yaşayan dostlarımızın kitleler halinde toplatılıp öldürülmesini ve/veya ömür boyu hapsedilmesini seçim vaadi olarak sunan, nefret kültürüyle beslenen ve insanı hayvana düşmanlaştıran rant peşindeki siyasilere oy vermeyeceğimizi haykıracağız.”

Yaşam için Yasa İnisiyatifi, yerel seçimlerden önce bir kez daha katliam ve tecrit riskiyle karşı karşıya olan ve tıpkı insanlar gibi birer kent sakini olan sokak hayvanlarının sesini daha geniş kitlelere duyurabilmek ve yetkililere ulaştırabilmek için eyleme herkesin desteğini ve katılımını istedi.

Hayvan hakları aktivistlerinden adaylara: Hangi ahlaktan, hangi güvenli sokaklardan bahsediyorsunuz?
Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi: Hayvanların yaşam hakkı anayasal güvenceye kavuşturulmalı

You may also like

Comments

Comments are closed.