DünyaManşet

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise suikaste uğradı

0

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, evinde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Haiti Devlet Başkanlığı konutundan yapılan açıklamada, Moise, Türkiye saati ile 05.00’te evinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırısına uğradı.

Ölüm haberini duyuran Başbakan Claude Joseph yönetimin kendisine geçtiğini söyledi.

Martine Moise hastaneye kaldırıldı

AA’nın yer verdiği açıklamada, Moise’nin saldırıda hayatını kaybettiği, eşi Martine Moise’nin ise yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bir süredir siyasi istikrarsızlığın hakim olduğu Haiti’de Moise, şubat ayında gazetecilere yaptığı açıklamada “hayatına yönelik bir girişim olduğunu” olduğunu söylemişti.

Moise, “Kasım 2020’den bu yana yürütülen bir kumpasın tespit edildiğini” ve olayla ilgili 20 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Fotoğraf: AA

Yolsuzlukla suçlanıyordu

Göreve 2017’de başlayan Moise 2018’deki yapılamayan parlamento seçimlerinden bu yana ülkeyi kararnamelerle yönetiyor, ülkedeki muhalefet ise bu yönetime karşı çıkıyordu.

Moise dört yılda yedi başbakan değiştirmişti. Üç aydır görevde olan Claude Joseph’in de bu hafta görevden alınması bekleniyordu.

Muhalefetin yolsuzlukla ve ülkeyi bir diktatörlüğe dönüştürmekle suçladığı Moise’ye karşı 2021 başında pek çok şehirde büyük protestolar düzenlenmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.