ManşetTürkiye

Hadımköy’de TIR’ların kar bekleyişi sürüyor: Kimse ilgilenmiyor, ne tuzlama var ne bir şey

0

İstanbul‘da pazartesi günü yaşanan kar fırtınası sonucu oluşan yoğun yağış nedeniyle yollar trafiğe kapanmış ve sürücüler mahsur kalmıştı. Kar nedeniyle kapanan yollar yapılan çalışmaların ardından açıldı. Ancak Hadımköy‘de TIR’ların yol kenarlarındaki mağduriyetleri sürüyor. “TIR parklarına kardan dolayı giremiyoruz” diyen şoförler kimsenin ilgilenmediği belirterek yardım istiyor.

‘Kimse bizimle ilgilenmiyor, ne tuzlama var ne bir şey’

Biriken TIR’lar nedeniyle bölgede trafikte aksaklıklar yaşanırken TIR şoförleri, yetkililerden soruna çözüm bulunmasını istiyor.

DHA‘nın aktardığına göre, TIR şoförü Serhat ÖktenEsenyurt‘a yük getirdik boşaltmak amacıyla. Boşaltabildik zar zor. 1 kilometreyi 4 saatte, arabayı kaydıra kaydıra ancak depoya yanaştık. Dönerken 2 kilometrelik yolu 4 saatte gelebildik. Hadımköy Gişeler‘deyiz şu an, TIR parkında yer yok. Giren yok çıkan yok, kapalı. Hadımköy’deki TIR parkı da aynı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kimse bizimle ilgilenmiyor, ne tuzlama var ne bir şey. Hiçbir şey yaptıkları yok. TIR parklarına kardan dolayı giremiyoruz. İçeri girilmiyor, kardan dolayı tıkalı girişleri yani. Pazar günü yüklemem var. Pazara kadar ne yapacağımı şaşırdım. TIR parkı açıldığı takdirde hemen gireceğiz” diyor.

‘Ana yollar açık ama ara yollar tamamen kapalı’

TIR şoförü Harun Muslu ise “Cuma günü buraya geldim yük boşaltmaya Fakat pazartesi kar yağdı daha da çıkamadık. O Gece 1 kilometre geride kaldım, kepçe yardımıyla çektiler buraya kadar. Kar yok diye arabayı buraya park ettim. Şu anda ben yükleme yerini bekliyorum. Yükleme yerinin önü kapalı kardan araç girmiyor. Bütün ara sokaklar kapalı. Yükleme yerinin yolu açıldığında çağırırlarsa gideceğim. Tahminimce burada pazartesiye kadar beklerim. Açılma imkanı yok çünkü çalışma yok. Ana yollar açık ama ara yollar tamamen kapalı” diye konuştu.

Çok sayıda insan mahsur kalmıştı

İstanbul‘da kar fırtınası gece saatlerinde etkisini arttırmıştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, insanlar yollarda mahsur kaldı. Başakşehir ve Beylikdüzü‘nde kapalı yolda beklemek istemeyenler yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı. Çok sayıda sürücü araçlarını yol kenarına bırakıp evine yaya gitti. Özellikle Mahmutbey Gişeler‘de yaklaşık 16 saattir yüzlerce araç mahsur kaldı.

Arnavutköy‘de kar mağduriyetini bazı oteller fırsata çevirdi. Normalde geceliği 300 lira ile 500 lira arası olan odalara, otel sahiplerinin bin liradan başlayıp 100 euro’ya kadar çıkan fiyat verdi. Otel bulmayanlar geceyi camilerde geçirdi.

İstanbul’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah 04.00’a kadar uçuşların durduğu İstanbul Havalimanı‘nda şehir içine ulaşım da durunca yolcular havalimanında kaldı.  Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için, bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı. Dokuz süreyle uçakta bekleyenler oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı‘ndan ise uçuşlar sürüyor. Yalnızca uçak seferlerinin azaltıldığı belirtiliyor. İstanbul Havalimanı’nda ise tüm uçuşlar gece saat 00.00’a kadar durduruldu.

Arnavutköy Boğazköy mevkiinde yüzlerce araç yoğun kar yağışı altında mahsur kaldı. Zincirleme kazanın meydana geldiği yolda mahsur kalanlar saatlerdir araçlarında bekliyor. Mahsur kalanlardan bazıları araçlarında yakıtın azaldığını belirterek yardım istedi.

Hadımköy mevkiinde yardım bekleyişi halen sürüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.