Bilim-TeknolojiDünyaManşet

Hackerlar Elon Musk’ın da aralarında olduğu pek çok hesabı ele geçirdi

0

Twitter, dün gece yarısı tarihinin en ağır siber saldırısına maruz kaldı. Hackerlar Tesla‘nın kurucusu Elon Musk‘tan başlayarak eski ABD Başkanı Barack Obama, Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, ünlü yazılımcı Bill Gates ve ABD’de Demokratların Başkan adayı Joe Biden, şarkıcı Kanye West’in aralarında olduğu bir dizi ünlü ismin ve Apple, Uber gibi şirketlerin hesabını ele geçirdi ve kullanıcılara, kendilerine Bitcoin göndermeleri durumunda bunu ikiye katlama vaadinde bulundu.

‘Siz bin gönderin, ben size 2 bin göndereyim’

İlk tweet Türkiye saati ile 23.17’de Elon Musk’ın hesabından atıldı:

Covid 19 nedeniyle cömertliğim üzerimde. Önümüzdeki bir saat içinde adresime gönderilen Bitcoin’lere karşılık, iki mislini yollayacağım. İyi şanslar, kendinize dikkat edin!

Bitcoinlerin gönderileceği adresi de içeren tweet daha sonra silindi ve Musk’ın hesabından bu kez şöyle bir paylaşım yapıldı:

Bitcoin adresime gönderilen her meblağı ikiye katlıyorum!  Bin dolar gönderin ben size 2 bin dolar göndereyim! Önümüzdeki yarım saat boyunca sadece bunu yapacağım.

Aynı paylaşım, beraberinde birebir aynı adresle birlikte Gates’in hesabından da yapıldı. Bu paylaşım da çok geçmeden silindi ve birkaç dakika sonra benzeri başka bir paylaşım onun yerini aldı.

Musk’ın tweetlerinden yaklaşık bir saat sonra Twitter’dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi:

Twitter hesaplarında bir güvenlik sorunu yaşandığının farkındayız, konuyu araştırıyor ve düzeltilmesi için gereken adımları atıyoruz. Herkesi en kısa zamanda bilgilendireceğiz.

Twitter’da çalışanları da hackerlara yardım etmiş

Ele geçirilen hesaplar tarafından paylaşılan görseller, paylaşımlardaki Bitcoin hesaplarına yaklaşık 120 bin dolar değerinde Bitcoin’in aktarıldığını gösteriyor. Öte yandan uzmanlar, bu transferlerin bir kısmının dolandırıcıların kendisi tarafından ikna edici görünme adına yapılmış olabileceği şerhini düşüyor.

Dikkat çeken bir diğer ilginç nokta ise, Twitter’da dolaşan, Twitter kullanıcılarının erişemediği Twitter arayüzünün ekran görüntüleri. Twitter tarafından seri biçimde silinen söz konusu paylaşımlar, hackerların Twitter bünyesinde kişilerle işbirliği yaptığını gösteriyor.

Bu, dolandırıcıların Musk’ın profilini kullandıkları ilk olay değil. Hackerlar, şimdiye kadar Musk’ın hesabını ele geçirmeyi başaramamış olsa da daha önce Musk’un pek çok taklit hesabı Twitter kullanıcılarını Bitcoin alıp satmaya davet etmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.