ManşetSporTürkiye

Güzelgün için eşzamanlı eylem gerçekleştirildi: Bisikletime çarparsan ölürüm

0

Bostancı‘da polisten kaçtığı belirtilen bir sürücünün öldürdüğü 51 yaşındaki Doğanay Güzelgün için çok sayıda bisikletli toplanarak protesto gerçekleştirdi. Bostancı’da toplanan bisikletliler trafik terörüne dikkat çekerek Güzelgün’ü andı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana ve Eskişehir‘de pedallar bu kez Güzelgün için çevrildi. Araba kazasında hayatını kaybeden Güzelgün için Pedallayan Kadınlar tarafından paylaşılan görüntülere şu ifadeler yansıdı:

“Bisiklete gönül vermiş, kent için ulaşım için bisikleti tercih eden vatandaş hız limitleri çağrımızı duymazdan gelen İçişleri Bakanlığının, turizmde bisikleti önemsiyoruz diyen ama yollarda hiç önlem almayan Turizm Bakanlığını, bisikletli ölümlerini görmezden gelen Adalet Bakanlığını, taammüden insan ölümlerini sıradanlaştıran hakimleri ve savcıları kendi milli ve lisanslı sporcularının hayatını önemsemeyen Bisiklet Federasyonunu, her seçim arifesi bisiklet yolları görselleriyle yolları süsleyip seçildikten sonra önce bisikletleri unutan belediye başkanlarını göreve çağırıyoruz.”

Bostancı‘da bisikletiyle karşıya geçmek isteyen Doğanay Güzelgün, polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen otomobil sürücüsünün 120km hızla gelen aracıyla çarpması sonrası hayatını kaybetmişti. Çarpmanın şiddetiyle yola fırlayan Güzelgün ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Otomobil sürücüsü ise gözaltına alınmıştı. Fakat sürücünün olay yerinden kaçtığını belirten Güzelgün’ün arkadaşları teslim olan kişinin başka birisi olduğunu belirtmişti.

Bisikletli grup, olayı sosyal medya üzerinden duyurarak “Bostancı hattındaki üç çeviriyi atlatıp 120km hızla bisikletli arkadaşımıza çarparak öldürdü” demişti.

Güzelgün için Üsküdar’daki Şakirin Camisi’nde öğleyin cenaze namazı kılındı. Doğanay Güzelgün’in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na gözyaşlarıyla toprağa verildi. Bisikletliler Güzelgün’ün cenazesinde kendi cenazelerinde gibi hissetiklerini söyledi.

Bisikletli gruplar ise Güzelgün’e çarparak kaçan, daha sonrasında yerine başka birinin teslim olduğunun iddia edildiği ve çarpma esnasında Güzelgün’ün arkadaşı tarafından yakalanmaya çalışılan fakat izini kaybettiren şahsın bulunması için sosyal medya paylaşımları yapıyor.

“Bisikletime çarparsan ölürüm” yazılı pankartlarla eylem gerçekleştiren bisikletli gruplar yine hız limitlerine, önlem alınmıyor olmasına ve bisiklet yolu ihtiyacına dikkat çekerek “Bisikletli ölümleri dursun” çağrısında bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.