İklim ve EnerjiManşet

Güney Kore temiz hava için 15 termik santrali aşamalı olarak kapatacak

0

Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı 1 Aralık 2019 ile 29 Şubat 2020 tarihleri arasında ,ülkedeki 60 kömürlü termik santralden 8 ila 15’inin aşamalı olarak kapatılmasının planlandığını açıkladı.

Yeşil Ekonomi‘nin aktardığına göre, Bakanlığın açıklamasına göre kapatılma işlemi en eski santrallerden başlayarak uygulanacak ve kapatma takvimi elektrik talebinin güvenilir olarak sağlanması doğrultusunda belirlenecek. Geriye kalan kömürlü termik santrallerde de üretim kapasitenin en fazla %80’i sınırlandırılacak.

Açıklamada ısınma kaynaklı elektrik talebin arttığı kış aylarında pik elektrik talebinin 88.600 MW’a, aşırı soğuk hava durumunda ise 91.800 MW’a ulaşacağını öngörüldüğü bildirilirken, oluşacak üretim eksikliğinin doğalgaz santralleri ile karşılanacağı bunun da LNG ithalatının artmasına neden olacağı ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında kararın, başkanlığını eski BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’ın yaptığı, Ulusal İklim ve Hava Kalitesi Konseyi’nin önerisi doğrultusunda alındığı bildirildi.

Konseyin çalışmasında aralık-şubat döneminde 9 ila 14 santralin, elektrik talebinin azaldığı Mart ayında ise 22 ila 27 santralin kapatılmasını önermişti.

Güney Kore halihazırda elektrik talebini %40 oranında kömürlü termik santralden karşılıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.