Hayvan HaklarıManşet

Güney Afrika’da altı ayda nesli tükenme tehditi altındaki 259 gergedan katledildi

0
Güney Afrika Cumhuriyeti’nde 2022’nin ilk altı ayında, nesilleri tükenme tehdidi altında bulunan 259 Afrika gergedanı kaçak avcılar tarafından katledildi.

Ormancılık, Balıkçılık ve Çevre Bakanı Barbara Creecy, bu yılın ilk yarısında ülkede 210’u ulusal parklarda, 49’u özel çiftliklerde olmak üzere, toplamda 259 gergedanın boynuzları için öldürüldüğünü kaydetti.

Bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek olduğuna dikkati çeken Bakan, bu yılın ilk altı ayında 69 kaçak avcı ve boynuz kaçakçısının da tutuklandığını söyledi.

Boynuzları için öldürülüyorlar

Afrika’nın beş büyük hayvanından biri olarak bilinen ve nesilleri tükenme tehdidi altında bulunan Afrika gergedanları, bazı Asya ülkelerinde ‘statü’ simgesi olan boynuzlarından takı ve süs eşyası yapılmak için katlediliyor.

Uluslararası kaçakçılık örgütleri, özellikle uluslararası pazarda kilogramı on binlerce doları bulan ve hayvan başına altı kilogramdan fazla elde edilen  boynuzlar için sayıları son yarım asırda 65 binden 3 bin 800 civarına düşen siyah gergedanları hedef alıyor.

Öte yandan, kaçak avcılarla etkin mücadele ve Covid-19 salgınının getirdiği seyahat kısıtlamaları nedeniyle ülkede son birkaç yılda avlanan gergedan sayısında gözle görülür düşüş olduğuna da dikkat çekiliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.