ManşetTürkiye

Gül, Dink cinayeti için düğmeye bastı

0

Cumhurbaşkanı, uçakta açıkladığı hamlesini yaptı ve Devlet Denetleme Kurulu’nu Dink cinayetini araştırması için görevlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün uçakta yaptığı açıklamayı bugün hayata geçirdi ve Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) Hrant Dink cinayetini araştırması için görevlendirdi.

Gül’ün talimatıyla harekete geçen DDK, 4 yıldır çözülemeyen Hrant Dink cinayetini araştıracak.

Cumhurbaşkanı’nın hamlesini Dink ailesinin avukatı Bahri Belen olumlu bir adım olarak nitelemişti. Belen, “DDK’nın görevlendirilmesini olumlu karşılıyorum, önemli olan soruşturmaya etki etmesi” demişti.

Avukat Bahri Belen, cinayette ihmali bulunan tüm kamu görevlileri hakkında yargılama izni verilmesini istemişti. Ayrıca diğer dosyaların da cinayet davasının görüldüğü mahkemede birleştirilmesini isteyeceklerini söylemişti.

Dink suikasti üzerine bir kitap da yazan gazeteci Nedim Şener ise Cumhurbaşkanı Gül’ün girişiminin önemine dikkat çekmişti. NTV yayınına katılan Şener, “Devletin namusunu kurtaracak son hamle olarak nitelendirebiliriz. Cinayette rol oynayan 30’a yakın kamu görevlisi var ve hepsi yerini koruyor. Bu 30 kişi açığa alınıp etkin bir soruşturma yapılmadı” diye konuşmuştu. (Ntv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.