Kültür-Sanat

Grup Yorum’dan “özgürlük çadırı”

0

Grup Yorum, Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan üyesi Seçkin Aydoğan’ın serbest bırakılması için bugün Çağlayan Adliyesi önünde “Grup Yorum’a Özgürlük” çadırı kuracak.

Grup Yorum, Aydoğan’ın 8 Ağustos’taki duruşmasına dek, bugün saat 13.00’ten itibaren Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önüne kuracakları “Grup Yorum’a Özgürlük” çadırında türkülerini “Seçkin’e özgürlük” için söyleyecek.

3 gün boyunca açık kalacak çadırda, sohbet, müzik dinletisi gibi pek çok etkinlik yapılacak.

Grup Yorum, “Seçkin’i zulmün elinden çekip alacağız” dedikleri çağrı metninde halkın, yoksulun, ezilenin yanında olacaklarına vurgu yapıyor.

Tüm aydın ve sanatçıları da kendilerine destek vermeye davet eden grup, açıklamalarında şu ifadelere yer veriyor:

“Konser alanlarından sonra en çok mahkeme salonlarında, hapishane hücrelerinde görürsünüz bizi. Dinleyicilerimizden sonra en çok mahkeme heyetleri izlemiştir bizleri. İşte yine duruşma salonlarında, mahkeme koridorlarındayız.

Özgür günler gelinceye dek bu böyle olacak. Ama, biz bütün bu baskılardan, tutsaklıklardan, tehditlerden, cezalardan korkmuyoruz. Arkadaşımız Seçkin halkını sevdiği, sahiplendiği için tutuklu.

Sanatçılar üzerindeki baskılar artmaya devam ediyor. Müzisyenler sahnede linç tehdidiyle karşılaştılar, galeriler basıldı, heykeller yıkıldı, tiyatrolar kapatıldı ve daha nicesi… Biz gerçekleri duyurmaya devam edeceğiz. Konser alanlarında yüz binlerle haykırdığımız türkülerimizi milyonlarla söyleyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Seçkin Aydoğan neden tutuklu?

Seçkin Aydoğan, 13 Aralık 2011’de Nurtepe’deki bir yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı, 16 Aralık’ta tutuklandı.

“Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlamasıyla Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 314/2. maddesi uyarınca “örgüt üyesi olmaktan” yargılanıyor.

Aydoğan, 8 Ağustos Çarşamba üçüncü duruşmaya çıkacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.