Emek

Grev treni Haydarpaşa’dan kalkacak

0

Geçen hafta başlayan metal grevleri, bu hafta Gebze ve İstanbul’da yeni işyerlerinin greve başlaması ile devam edecek. DİSK, grevlerle dayanışma için Salı günü Gebze’de kurulu AREVA Fabrikası’nda başlayacak greve ‘Haydi Grevci Metal İşçileriyle Dayanışmaya’ çağrısıyla Haydarpaşa’dan kalkacak “grev treni” ile gidecek.

DİSK, Gebze’de AREVA Fabrikası’nda başlayacak greve destek verecek ve grevin başlayacağı Salı gününü bir dayanışma şölenine dönüştürecek. Bu kapsamda İstanbul Haydarpaşa’dan Gebze’ye trenle hareket edilecek.

DİSK’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın MESS’e karşı yürüttüğü TİS görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması sonucu alınan grev kararlarının uygulanmaya başlandığı belirtildi ve DİSK’in 29 Mart Salı günü Gebze’de kurulu AREVA Fabrikası’nda başlayacak grevi “Haydi Grevci Metal İşçileriyle Dayanışmaya” çağrısıyla bir dayanışma şölenine dönüştürme kararı alındığı kaydedildi.

Etkinliğe DİSK, KESK, TÜRK-İŞ üyesi sendikaların kitlesel katılımı hedeflenirken, emek ve meslek örgütlerinin, sanatçıların ve öğrencilerin “Emek Dayanışması”nın metal işçilerinin grevine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Grev Treni ile eyleme destek vermek isteyenlerin Haydarpaşa’da 08:00’da buluşacakları ve Grev Treni’yle Gebze’ye hareket edecekleri bildirildi.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.