DünyaManşet

Greta Thunberg’le tartışan Andrew Tate’e tecavüz ve insan kaçakçılığından gözaltı

0
İklim aktivisti Greta Thunberg‘le Twitter’da yaşadığı tartışmayla gündeme gelen kick boksçu Andrew Tate, Romanya’da ‘insan kaçakçılığı’, ‘tecavüz’ ve ‘organize suç örgütü kurma’ şüphesiyle gözaltına alındı.

Bu yıl Google‘ın açıkladığı verilere göre ‘en çok aranan kişi’ olan  Tate, nisan ayından beri adli soruşturma altındaydı. Tate, kardeşiyle birlikte gözaltına alındı.

Romanya Organize Suçlarla Mücadele Birimi‘nde görevli savcılar, Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate’in Bükreş‘teki evlerine yapılan baskından sonra bir açıklama yaparak, kadın düşmanı yorumları ve nefret söylemi nedeniyle birçok sosyal medya platformundan yasaklanan Tate kardeşler ve onlarla birlikte gözaltına alınan iki Rumen zanlı için 24 saatlik gözaltı süresi bulunduğunu duyurdu.

Savcılar “Dört zanlı ücret karşılığında internet sitelerinde izlenebilecek pornografik içerik oluşturmaya zorlamak amacıyla kadınları işe almak, barındırmak ve sömürmek için organize suç örgütü kurmuş gibi görünüyor” dedi. Organize Suçlarla Mücadele Birimi ise şüphelilerin cinsel istismarına uğramış en az altı kadına ulaştıklarını bildirdi.

Thurberg’e sataşmıştı

Andrew Tate, dün Greta Thunberg’i etiketleyerek paylaştığı bir tweette “E-posta adresini gönder, sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım” dedikten sonra gündeme gelmişti.

Thunberg’den karbon salımıyla dalga geçen, cinsiyetçi Tate’e yanıt: Küçük penis enerjisi

Greta Thunberg ise Tate’e “Evet lütfen, aydınlat beni: küçü[email protected]” yanıtını vermiş, Thunberg’in yanıtı kısa sürede 2 milyondan fazla kişi tarafından beğenilmişti.

Tate daha önce de “tecavüzden kadınların da kısmen sorumlu olduğunu” iddia etmiş ve “kadınların erkeklere ait olduğunu” öne sürmüştü.

Pizza kutusu ele vermiş olabilir

Thunberg ile Tate arasındaki tartışmayı yorumlayan Twitter kullanıcıları, Tate’in dünkü tartışmadan hemen sonra gözaltına alınmasını ‘ilginç bir tesadüf’ diye nitelendirirken, Tate’in konumunun paylaştığı videodaki pizza kutusu detayından belirlenmiş olabileceği ileri sürüldü.

Romanyalı yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama gelmese de, pizza kutusunun Romanya’da faaliyet gösteren ‘Jerry’s Pizza’ya ait olduğu net bir şekilde görülebiliyor.

‘Kutunu geri dönüştürmezsen olacağı bu’

Thunberg’e cevaben çektiği videoda, “Pizza sipariş ettik ve kutular geri dönüştürülebilir değil” diyen Tate’in ertesi gün gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Thunberg, bir tweet paylaşarak “Pizza kutunu geri dönüştürmezsen olacağı bu” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.