DünyaGünün Manşetiİklim KriziManşet

Greta Thunberg tahammülsüzlüğünde son perde: Duvar resimleri tahrip edildi

0

Aşırı sağcılar ve inkarcıların iklim aktivisti Greta Thunberg’e saldırıları, duvar resimlerine de sıçradı. Vatan Partisi’ne mensup bir grup, İstanbul Kadıköy‘de bir duvarda bulunan iklim aktivisti Greta Thunberg resminin üzerini Eren Bülbül pankartıyla kapattı.

Thunberg’in Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde iklim anlaşmasına uymadığı için şikâyet ettiği ülkeler arasında Türkiye‘nin bulunmasına ve dünya çapında başlattığı ‘Gelecek için Cumalar (Friday’s for Future)’ hareketinin ‘Friday’s for Future Rojava’ tarafından düzenlenen eylemini Twitter’da paylaşmasına tepki gösteren Vatan Partisi Kadıköy İlçe Teşkilatı üyeleri, Kadıköy’de bulunan duvar resmini kapattı. kapatılan duvar resminin üzerine iki yıl önce PKK saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün pankartını astı.

Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil, daha önce de Greta Thunberg’in resminin silinmesini istemiş ve Kadıköy Belediye Başkanı‘na çağrı yapmıştı. Kadıköy Belediyesi’nin uyarıları dikkat almadığını belirten Erbil, “Görev Vatan Partisi’ne kaldı” dedi.

Kanada: Burası petrol ülkesi

Greta Thunberg’in Kanada’da yapılan duvar resmi de (mural) tahrip edilerek üzerine ‘Burası petrol ülkesi’ yazıldı.Thunberg, geçen cuma Kanada’nın Alberta eyaletinin başkenti Edmonton’da iklim eylemine katılmıştı. Eylemde Greta’nın konuşma yaptığı sırada yerel sanatçı AJA Louden ise şehrin diğer ucundaki bir duvara onun graffitisini yapmıştı.

CBS bir-iki gün sonra duvar resmini çekerken, adı James Bagnell olarak açıklanan bir kişi, Thunberg’in yüzüne denk gelen kısmın üzerini çizerek, “Yalanı bırak, Burası bir petrol ülkesi” yazarken görüldü.

CBS’e konuşan Bagnell şunları söyledi: “Burası Alberta. Burası bir petrol ülkesi. Babam petrol sektöründe çalışıyor. Buraya gelip bize işlerimizi nasıl yürüteceğimizi, ailelerimize nasıl bakacağımızı, sofraya nasıl yemek koyacağımızı söyleyen yabancılara ihtiyacımız yok. Bence, hayatlarımızı ve insanlarımızı nasıl değiştireceğimizi söylemeleri kesinlikle anlayışsızlık. (Thunberg) ülkesine geri dönmeli ve orayı daha iyi bir yer haline getirmeli.”

Çizimi yapan sanatçı Louden ise çiziminin tahrip edilmesine üzülmediğini, bunun ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ifade etti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.