ManşetSivil Toplum

Gözaltına işkence nedeniyle intihar eden Onur’un annesi de hayatına son verdi

0

2011’de Narkotik Şube’de iki kez ifade verdikten sonra, gözaltında çırılçıplak soyulduğunu ve kötü muamele gördüğünü söyleyen ve üçüncü kez çağrılınca intihar eden Onur Yaser Can’ın annesi Hatice Can da hayatına son verdi.

onur-yaser-can-in-annesi-canina-kiydi_normal_4868704

ODTÜ mezunu mimar Onur Yaser, esrar satın aldığı gerekçesiyle, İstanbul Harbiye’de 2 Haziran 2010’da, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştı.

Onur Yaser iki kere ifadeye çağrılmış, nezarete alınarak çırılçıplak soyularak işkence ve cinsel istismara maruz bırakılmış, bu sırada acı içinde polislere yalvaran genç bir insanın sesi dinletilmiş; fiziksel ve psikolojik şiddete uğrayarak muhbirliğe zorlanmıştı.

Onur Yaser, Üçüncü kere ifadeye çağrıldığı günün gecesinde İstanbul’da yaşadığı evin penceresinden atlayarak intihar etmişti.

Davanın savcısı Muammer Akkaş işkenceye takipsizlik verdi 

Annesi Hatice Can ile babası Mevlüt Can, hem polisler hakkında hem de Onur Yaser kendini camdan attıktan sonra müdahalede geciktiklerini söylediklerini doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş bilirkişilerin bu raporu üzerine, 4 polis hakkında işkence suçundan takipsizlik kararı verdi. Savcı, “soyut iddialar dışında, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini” belirtti.

Onur Yaser Can’ın davası AİHM‘de devam ediyor.

Hatice Can: Emniyet görevliler oğlumuzun yaşamına kıyması sürecini hazırladı

Dün intihar eden anne Hatice Can dava sürecini şöyle anlatmıştı:

“Nice emeklerle yetişen, ressam, müzisyen, sporla uğraşan, mimarlık mesleğinde son derecede başarılı oğlumuzun, 11.4 gram esrar bulundurduğu yargılama sonucunda kanıtlansa bile, Onur Yaser’imiz, denetimli serbestlik ve koruyucu önlemlerden faydalanarak sapasağlam genç bir adam olarak yaşamını sürdürecek, nice güzellikler ve sevdalar yaşayacak, nice eşi bulunmaz eserler yaratabilecekken, emniyet görevlileri, onun kendi yaşamına kıymasına neden olacak süreci hazırladı.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.