KadınKültür-SanatLGBTİ+Manşet

Hatay Yeşilpınar’da kadın ve LGBTİ+ dayanışması tiyatro sahnesinde

0

Yeşilpınarlı kadınların hazırladığı “10. Köyün Kahvesi” tiyatro oyunu 10 Haziran Cumartesi günü Kadın Savunma Ağı’nın Hatay Defne Aşağıokçular Mahallesi’nde bulunan Kadın Dayanışma Noktası’nda sergilendi.

Tiyatro Nienor ve Kadın Savunma Ağı’nın birlikte hazırladığı tiyatro gösterimine onlarca kadın ve çocuk katıldı.

Oyun öncesinde kartonlara elle yazdıkları davetiyelerini kapı kapı dağıtan kadınlar, Kadın Dayanışma Noktası’ndaki oyunun sonunda da mini bir dinleti gerçekleştirdi.

Yeşilpınarlı kadınların kendi mahallelerinde ilk sergiledikleri oyunu 6 Şubat Depremi’nde yitirdiğimiz kadın mücadelesinin ve hak mücadelelerinin avukatı Hatice Can’a ithaf etmişti. Bu oyunlarında ise, geçtiğimiz günlerde kapılarına bırakılan yüklü su ve elektrik faturalarını gündem ettiler.

Onur ayı etkinliklerine dönük engellemelere karşı kadınlar faturalar iptal edilsin talebinin yanı sıra finalde sahne kendi hazırladıkları Onur ayıyla çıktı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HatSu ve özel enerji şirketi TEDAŞ tarafından depremin dördüncü ayında depremzedelerin evlerine şubat ayından bu yana kullanılan suyun ve enerjinin faturası gönderildi. 38 bin TL’ye varan faturalara halk dilekçelerle itiraz ediyor.

İlk oyunları “Tante Rosa“nın ardından ikinci oyunları “10. Köyün Kahvesi”ni sahneleyen kadınlar oyunlarını Hatay’ın birçok noktasında sergilemek üzere düzenli provalar yapıyor. Kadınların hedefi zamanla Hatay’da bir kadın tiyatrosu ve korosu kurmak.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.