Sivil Toplum

Gola Doğa Filmleri Festivali beyazperdeyi Doğu Karadeniz’e taşıyor

0

Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, 27-28-29 Nisan 2012 tarihlerinde Artvin’in Arhavi, Rize’nin Fındıklı ve Pazar ilçelerinde film festivali düzenliyor.

İlk defa gerçekleştirilecek film festivali, bölge insanının doğa ile kurduğu yakın ilişkiye katkı yapmayı hedefliyor. Doğayı konu edinen ve sürdürülebilir yaşamın dünyanın farklı yerlerindeki örneklerinden oluşan bir film seçkisi sunarak,  coğrafyanın ve sürdürmeye çalışılan geleneksel yaşam tarzının tüm dünya genelinde ne kadar değerli ve önemli olduğunu  hatırlatmak istiyor.

Festival gösterim mekanı olarak kullanılmayan eski köy okulları ve çay alım yerlerini seçerek, etkinliği bölgeye özgü bir deneyime dönüştürmeyi amaçlanmış.

Festivalde altısı Türkiye’den olmak üzere toplam on iki film gösterilecek. Yöredekine benzer deneyimlerin farklı perspektiflerden sunulacağı seçkide dünyadaki arı krizine derin, alternatif bir bakış sunan Güneşin Kraliçeleri (Queen of the Sun), suyun geleceği konusunda Güney Amerika’dan çarpıcı örnekler veren Susuzluk (Thirst), gibi belgesellerin yanı sıra 2007 yılından beri hız kazanan hidroelektrik santrallerinin Karadeniz’e olan onarılamaz zararlarını konu alan Akıntı’ya Karşı gibi Türkiye’den örneklere de yer verilecek.

Festival 2004 yılında kaybettiğimiz yönetmen Süha Arın’ın “Eski Evler Eski Ustalar” dizisininin ilk belgeseli “Sisler Kovulunca” ile anacaktır. Gösterimlere paralel olarak  çocuk atölyesi ve çeşitli söyleşiler de düzenlenecek.

Festival programına  ulaşmak ve Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği ile ilgili ayrıntı bilgi almak için tıklayınız.

* Tüm gösterimler ücretsizdir.

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.