İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gökçek’i andığı için hedef gösterilen savcıya soruşturma

0

İzmir Karşıyaka Hakimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında, geçtiğimiz hafta ölüm orucunda hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile ilgili yapmış olduğu Twitter paylaşımı nedeniyle inceleme başlatıldı.

Pehlivan paylaşımında Gökçek’i “Ölüm, adın kalleş olsun” diyerek anmıştı. Paylaşıma çok sayıda Twitter kullanıcısından nefret söylemi içeren yorum gelirken bazı gazeteler de Pehlivan’ı “Ölüm orucunda ölen DHKP-C’li için ağıt yaktı” sözleriyle hedef göstermişti.

‘Üzüntü beni terör sevici yapmaz’

Pehlivan, hakkında yapılan haberlerin ardından “Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allah’a havale ediyorum” açıklamasında bulundu.

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı

Öte yandan, Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye getirilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, nefret suçunu kışkırtan paylaşımı dolayısıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emri ile görevden alındı. Kayseri Ülkü Ocakları ise bir süre kapalı kalacak.

Turan, Gökçek’in cenazesine katılacak olanları hedef aldığı paylaşımında “Eğer böyle bir eyleme teşebbüs ederlerse, bundan sonra başları vücutlarında olmayacaktır” demişti.

Cenaze Kayseri’ye girdiği sırada Başakpınar Mahallesi‘nde sokakları trafiğe kapatan Ülkü Ocakları üyeleri cenazeyi yakacaklarını söylemişti. Bunun üzerine Gökçek’in naaşı Talas’taki Halep Hoca Mezarlığı‘nda defnedilmişti.

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.