Doğa MücadelesiManşet

Gökçeadalılar, maden ruhsatı iptal edilene kadar süreci takip etmekte kararlı

0

Gökçeada’da altın madeni açmak için başlattığı ÇED sürecini doğa savunucuların tepkisi sonrası geri çektiğini açıklayan Merih Madencilik Şirketinin bu tavrı Gökçeadalıları tatmin etmedi.

Ada Haber 17’de Çetin Sevim imzası ile yer alan habere göre Gökçeadalılar “Adamıza madenciliğin (Altın, gümüş, bakır vb.) girmesi ile organik ürünlerinin, turizmin, doğanın vb. yer üstü zenginliklerinin ne olacağını çok iyi bilen ve bu değerlerinin yok olmaması için elini taşın altına koyacak olanlar süreci dikkatle izliyoruz, izlemeye de devam edeceğiz” diyor.

18 Aralık Pazartesi akşamı bu amaçla bir araya gelen bir grup Gökçeadalı bilgilendirme metni ile süreç hakkında düşüncelerini ada halkı ile paylaştı.

Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride, “Gökçeada’da siyasilerin olaylardan siyasi rant elde etme çabalarının yanı sıra bu olayı siyaset üstü görüp Gökçeadanın yer üstü zenginliğini, yeraltı zenginliğine heba etmeyecek kararlı insanlar var. toplantıya katılanların genel kanısı Sondaj talebini geri çekmek bir oyalama taktiği. Ruhsat iptal olmadan bu iş bitmez, bizi kandırmasınlar.” bilgisi paylaşıldı.

 

(Ada Haber 17)

You may also like

Comments

Comments are closed.