Editörün Seçtikleriİnsan HaklarıKadınManşetVideo

Göçmen Kadınlar Anlatıyor: Burası bizim için sadece dert ve acı

0

Video haber: Şenol BALİ/ Göçmen Kadınlar Anlatıyor

*

Bu haber Göçmen Kadınlar Anlatıyor projesi ve Yeşil Gazete iş birliği kapsamında yayımlanmaktadır. Gazeteci Şenol Bali ve arkadaşları, Ocak 2023’te yayınlamaya başladıkları Göçmen Kadınlar Anlatıyor video serisi ile Van’da yaşayan Afgan, İranlı ve Suriyeli göçmen kadınların hikayelerine mikrofon uzatıyor.
*

Afganistanlı L. M., polis olan eşinin Taliban tarafından öldürülmesi üzerine iki çocuğuyla birlikte Taliban’dan kaçıp Türkiye‘ye geliyor. Yaklaşık dört yıldır Van‘da yaşayan L. M.’nin oğlu intihar ediyor ve kimsesizler mezarlığına gömülüyor.

Yaşadıkları sarsıcı olaylar üzerine L. M.’nin hasta olan küçük kızı psikolojik olarak oldukça zorlanıyor.

“Kocaman bir aile iken şu an sadece iki kişi kaldık” diyen L. M. yaşadıkları trajediyi anlatıyor:

“Burası bizim için sadece dert ve acı. Kendi ülkemizden kaçıp buraya geldik. Burada yapayalnızız, bu çok zor. Şu an tek umudum kızım. Şimdi kızımla birlikte yapayalnızız. Burada yaşamak çok zor.”

Uyarı: İntiharı düşünüyor ve/veya psikolojik olarak zor durumda olduğunuzu düşünüyorsanız veya böyle bir yakınınız varsa bununla tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz. Yalnız değilsiniz. Ücretsiz olarak bölgenizdeki aile hekiminden destek alabilir, Ruh Sağlığı Merkezleri’ni veya belediyelerin psikolojik danışmanlık merkezlerini araştırabilir, okulunuzdaki rehberlik ve psikolojik danışmanınızdan destek alabilirsiniz. 112’yi yaşadığınız ruhsal zorluklara karşı yardım almak üzere başvurmak için arayabilirsiniz.

*

You may also like

Comments

Comments are closed.