Doğa MücadelesiManşetYerel

Giresunlu muhtarlardan Sis Dağı Sel Kapanı Projesi’ne tepki: Proje iptal edilsin

0
Haber: Gençağa Karafazlı

Giresun‘da yaşayan beş muhtar Görele-Çavuşlu İçme Suyu ve İçme Suyu Paket Arıtma Projesi ile Eynesil-Sis Dağı Sel Kapanı Projesi‘nin bölgedeki dereleri tamamen susuz bırakacağını söyleyerek projelerin iptali için Ordu İdare Mahkemesi‘ne yeniden başvuruda bulundu.

Muhtarlar, Devlet Su İşleri Trabzon Bölge Müdürlüğü‘ne (DSİ) verdikleri dilekçeye cevap gelmesi üzerine ek bir dosyayla yeniden Ordu İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Muhtarlardan ortak açıklama

Giresun Bayazıt Köyü Muhtarı Mehmet Yayla, Çatakkırı Köyü Muhtarı Hüseyin Öztürk, Hamza Köyü Muhtarı Erkan Gökdemir, Şenlik Köyü Muhtarı Ali Emanet ve Köprübaşı Köyü Muhtarı Turgut Aydemir yeni başvurularıyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi:

DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün dilekçemize verdiği cevap ekinde 148 sayfadan oluşan SEL KAPANI Proje Raporu’nu uzmanlara inceletip tespit edilen eksiklikleri, uyumsuzlukları ve yanlış bilgileri bir rapor halinde avukatımız aracılığıyla Ordu İdare Mahkemesi’ne tekrar bir ek dosya şeklinde sunmuş bulunuyoruz.

Davayı açtığımız tarihte resmi evraklar elimizde yoktu. Dosya elimize ulaştığı andan itibaren hemen harekete geçip bütün sayfaları konunun uzmanlarına tek tek inceletip, bilimsel raporları ayrı ayrı hazırlatmış durumdayız. Bazı hazırlıklar ise halen devam etmektedir.

Projede çok sayıda hata var

Yaptıkları açıklamada “Suyumuza, ormanımıza, doğamıza, bölgemize, ülkemize ve hepsinden önemlisi gelecek nesillerimize karşı taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle mücadele ediyoruz ve edeceğiz, kimsenin de bizi susuz bırakmasına sessiz kalamayız.” diyen muhtarlar, projede 26 adet hata olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu projede bizim tespit ettiğimiz tam 26 tane hata, yanlış ve eksiklik vardır. Sırf bu gerekçelerle Sis Dağı Sel Kapanı Projesi iptal edilmek zorundadır. Biz haklı olduğumuzu biliyoruz ve bağımsız yargıya da güveniyoruz.

Bugünden başlamak üzere, projenin yanlışlarının her gün ayrı paylaşımla facebook sayfamızdan duyuracağız. Bizi takip etmenizi ve bu yıkıcı projenin yanlışlıklarını çevrenize duyurmanızı ve ayrıca paylaşımlarımızı kişisel sayfalarınızda tekrar paylaşmanızı sizden istirham ediyoruz. Sesimizi ne kadar duyurabilirsek, haklılığımızın o derecede güçleneceğini unutmayın. Tüm duyarlı halkımızdan, yaşam savunucularından duyarlı gazeteci arkadaşlarımızdan bizlere destek olmasını bekliyoruz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.