Tarım-Gıda

Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık’tan ‘Obezite Sorunu ile Mücadele Okulu’

0

Sosyal Haklar Derneği’nin 11-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Mimarlar Odası’nda düzenleyeceği Sosyal Haklar Sempozyumu’nda Cumartesi günü Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık tarafından ‘Obezite Sorunu ile Mücadele Okulu’ düzenleniyor.

Obezite Sorunu İle Mücadele Okulu’nda teorik ve uygulamalı olarak obezite sorununa yol açan nedenler sağlıklı ve yeterli gıdaya erişim hakkı çerçevesinde ele alınacak.

Obezite sorunu hakkında verilecek genel bilgilerden sonra yapılacak uygulama çalışmasında ise obezite sorunu açısından önem arz eden işlenmiş gıdalar, işlenmiş gıdalardaki ilave şeker miktarlarını hesaplama, yaş ve cinsiyete göre Dünya Sağlık Örgütü’nce tavsiye edilen günlük şeker alım miktarı ile gıdalardaki ilave şeker miktarlarının kıyaslanması konuları da ele alınacak.

Bülent Şık, Obezite Sorunu İle Mücadele Okulu katılımcılarının eğer imkanları dahilinde atölye çalışmasına gelirken yanlarında abur cubur kategorisine giren bir gıda ürünü (bisküvi, çikolata, çikolatalı bar, gofret, şekerleme, bir kutu alkolsüz gazlı içecek vs.) de getirmelerini rica ediyor. İşlenmiş gıdalardaki ilave şeker içeriğinin değerlendirilmesi okula getirilen değişik örnekler üzerinde yapılacak.

Dileyen herkesin katılımına açık olacak çalışma Mimarlar Odası’nda 14:00’de başlıyor.

 

(Yeşil Gazete)

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.