ManşetTürkiye

“Gezi’de ilk Cuma’ya tüm müslümanları bekliyoruz”

0

Gezi Parkı Direnişi 11. gününde. Gezi Parkı’nda sadece komünisti, ateisti, apoolitiği, lgbt’si yok, parkta herkes ama kelimenin tam anlamı ile her kesimden, her düşünceden insan hep birlikte hem ülkenin hem de gezegenin bundan sonraki inşası için elbirliği ile gün gün yeni yeni tuğlalar ekliyorlar bu muhteşem olacağı şimdiden belli geleceğin yaşam tarzına.

Antikapitalist Müslümanlar da ilk saniyesinden beri Gezi Parkı Direnişinin tam içinde. Yeşil Gazete ekibinden Ayşe Bereket, 1 Haziran günü parkta fotoğraflar çekerken antikapitalist müslümanların kendisine gösterdiği yakınlıktan, lgbt bireylerin çadırı ile komşu olmalarından ve iki, çok farklı addedilen grubun arasındaki çok içten ve samimi sinerjiden bugün bile bahseder.

haberi paylaşmak için tklynz / click for to share

31 Mayıs Devrimi de bir Cuma günü gerçekleşti ama o günün telaşesinden olacak Gezi Parkı’ndaki ilk Cuma Namazı’nın inanan insanların tıoplu halde parkın içinde kılması bugüne kısmet oldu.

İhsan Eliaçık‘ın twitter üzerinden gönderdiği mesajı paylaşıyor ve inanan tüm kardeşlerimize, “Allah kabul etsin” diyoruz

Cuma namazını Gezi parkında kılıyoruz. Saat 13.00’de alandayız. Hutbe ve ardından Cuma namazı kılınacak. Gezi için önemli gün, hadi..”

Haber: Alper Tolga Akkuş / #anavarrza

(Yeşil Gazete / Türkiye)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.