ManşetTürkiye

Gezi Parkı’nda uyumak artık gözaltı sebebi

0
Foto: Ali Öz

Polis, Gezi Parkı’nda yatak kurarak yatan 1’i Alman uyruklu 17 kişiyi gözaltına aldı. 

Beyoğlu Belediyesi’nin temizlik ekipleri Gezi Parkı’nda oluşturulan temsili mezarların bulunduğu taşları kaldırırken Gezi Parkı’na gelen polis ekipleri de parkta yatak kurarak yatan 16 kişiyi kimlik taraması yapmak üzere emniyete götürdü.

Foto: Ali Öz

Bu arada belediyenin temsili mezarları kaldırmasına tepki gösteren Alman aktivist Klaus Müller, Türkçe’nin dışında İngilizce ve Almanca sloganlar attı. Polis ekipleri gözaltına aldıkları Müller’i de emniyete götürdü.

Öte yandan Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odaların yönetim kurulu başkanları Taksim Hill Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının ardından oda başkanları, Gezi Parkı olaylı gelişmelerde hayatını kaybedenler için Gezi Parkı’nda oluşturulan temsili anıta gitti.

Burada bir açıklama yapan Ankara Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, “Cumhurbaşkanı’ndan TMMOB’un anayasal yetkilerini ortadan kaldıran yasayı onaylamamasını istiyoruz” dedi.

bianet.org’da yer alan habere göre ise, saat 12:30’da polis Gezi Direnişi boyunca hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu sembolik mezar taşlarını belediye kipleriyle birlikte toplamaya başladı. Bu esnada parkta yaşayan yaklaşık 16 evsizi de gözaltına aldı. Evsiz kişilerin kaldığı mezar taşlarının hizasındaki alanı da boşalttı.

(T24, Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.