GündemManşetTürkiye

Gezi Parkı’nda 3. Havalimanı Protestosu

0

Kuzey Ormanları Savunmasının organize ettiği gösteriye katılan İstanbullular Tünel’den Galatasaray’a kadar yürüdüler. Gösteriye katılanlar, Başbakan R.T.Erdoğan’ in temelini attığı üçüncü hava limanına karşı doğanın hakları olduğunu dile getirip seslerini duyurmayı hedefliyor. 3. hava limanıgf projesinin İstanbul’un son su kaynaklarını tüketeceğini, ormanları ve ona bağlı doğal hayatı yok edeceğini anlatan göstericilere  leylek ve ağaç kostümleri giymiş sokak sanatçıları da eşlik etti.Gösteriye katılan İstanbullular, renkli pankartları ve sloganlarıyla doğa talanına karşı sık sık ses çıkararak seslerini duyurmaya çalıştı. Basın açıklamasınını Taksim Meydanı’ nda yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.
Polisle göstericiler pazarlık ederken gruptan ayrılan Yeşiller ve Sol Gelecek Partili bir grup aktivist polis barikatının arkasına geçip sloganlar atarak Gezi Parkına kadar yürüdüler.”Kaç kaç Tayyip Yeşiller geliyor,” ”Her yer yerinden oynar ormanlar özgür olsa”, ”Polis koş koş koş biz meydana gidiyoz”, ”At bakalım at bakalım temelleri at bakalım, ağaçları kes betonları dök en çevreci kim bakalım” sloganlarıyla yürüyen grubun taşıdığı pankartta ‘’Peki domuzlarda uçağa binebilecek mi’’ yazıyordu.

Taksim ahalisinin alkışlar ve sloganlarla destek olduğu grup Gezi parkı merdivenlerine kadar yürüdü. Onlarca sivil polis koşarak grubun önünü kesip grubu gözaltına alıp pankartlarına el koymak istedi.Kısa suren bir arbede yaşandı. Niye bu kadar korktunuz deyip pankartlarını geri isteyen YSGP’li aktivistler bir kısım pankartı kurtarıp sloganlar atarak meydana doğru geri dönmek zorunda kaldı. Meydanda şarkılar söyleyip yürüyen gençler’ ‘Rantçısın sen Tayyip” sloganlarıyla R. T. Erdoğan’ın emriyle hareket eden polisin tutumunu protesto ettiler.Polisin ve iktidarın korkusunu hissedip ‘’Akşama geleceğiz, akşama geleceğiz çok mu korktunuz” diye atılan neşeli sloganları polisler sadece seyrettiler.

kz3

 

 

Yeşil Gazete( Özel Haber)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.