İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gezi Davası’nda birleştirme kararı

0

Gezi Parkı’nda yurt dışında bulunan sanıkların yargılandığı davanın tutuklu tek sanık olan Osman Kavala‘nın da içinde bulunduğu ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi. İlk duruşma 21 Mayıs’ta yapılacak.

Gezi eylemlerine ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın da bulunduğu 16 sanığın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla yargılandığı dava, 18 Şubat 2020’de karara bağlanmıştı.

Ayrılan dosyalara birleştirme

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’nın da aralarında olduğu dokuz sanığın beraatine, firari sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora’nın ise dosyalarının ayrılmasına karar vermişti.

Yerel mahkemenin istinafa taşıdığı karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından 22 Ocak 2021’de bozuldu. Şimdi ana davayla birleştirilen dosyalar, tekrar görülecek.

Osman Kavala ve hakkında yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey’in FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “Anayasa’yı ihlal” ve “Devletin gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin etme” suçlarından İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları dava da daha önce Gezi Parkı ana davasıyla birleştirilmişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.