Doğa MücadelesiManşet

Gerzeliler Ankara’ya yürüyor

0

Bölgelerinde yapılmak istenen termik santrale karşı mücadele veren Gerzeliler termik santralin Gerze için bir yıkım olduğuna kamuoyunun dikkatini çekmek için Gerze-Samsun-Ankara yürüyüşü başlattı. Yürüyüş Yaykıl köyündeki direniş çadırından geniş bir halk topluluğu tarafından yapılan uğurlama ile başladı.

18 Nisan günü Gerze’de de yapılan uğurlama töreninden sonra Samsun-Ankara yürüyüşçüleri Mustafa Kınay ve Ferhat Hançer, Gerze-Yakakent etabını yürümek üzere yola çıktılar. Yürüyüşçülerin sırayla Alaçam, Bafra, Atakum, Kavak, Havza, Merzifon, Çorum, Sungurlu, Kırıkkale güzergâhını takip ederek Ankara’ya ulaşması planlandı.

GERZELİLER ANKARA SOKAKLARINDA OLACAK

Öte yandan Yaykıl köylüleri ve Gerze’liler Çevre Bakanlığınca oluşturulan ÇED Komisyonunun ‘ÇED olumlu’ veya ‘ ÇED’ olumsuz raporunu vermek üzere toplanacağı 30 Nisan 2012 günü bu komisyona Sinop halkının termik santral istemediği mesajını bir kez daha iletmek üzere otobüslerle Ankara gidecek. Ankara girişinde Samsun-Ankara yürüyüşçüleriyle buluşacak olan Gerzeliler Ankara sokaklarında olacaklar.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.