Doğa Mücadelesi

Gerze’de yeni nöbet yeri Adliye Binası

0

Anadolu Grubu’nun Sinop’un Gerze ilçesinde kurmak istediği termik santrale karşı koyan Gerzeliler’in ve Yaykıl Köyü sakinlerinin 3 yıldır yürüttüğü mücadelenin çeşitli aşamalarında açılan 5 ayrı dava, Gerze Adliyesi’nde görülen duruşmalarla başladı.

3 Mayıs 2010’daki ÇED Toplantısı sırasında çıkan olayların, 30 Mart ve 23 Ağustos 2011 tarihlerinde sondaj kamyonlarına gösterilen tepkilerin, 23 Ağustos ve 28 Ekim 2011’de Gerze Hükümet Konağı önündeki protestoların konu olduğu 5 ayrı davanın ilk duruşmaları Gerze Adliyesi’nde görülmeye başlandı. 23 Ağustos 2011’de Hükümet Konağı önündeki tepkiler yüzünden 11 kişinin 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet suçuyla yargılandığı davada tüm sanıklar beraat ederken, diğer davalar ise 27 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

Yargı süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Ekoloji Kolektifi Derneği mensubu Avukat Emre Baturay Altınok, bir davanın beraatle neticelenmesinden memnuniyet duyduğunu, diğer davalarda da olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Altınok, “Bu Gerze’de alınmış ilk beraat kararıdır. 2010 senesindeki ÇED halkın katılımı toplantısıyla ilgili yaşanan olayların görüldüğü davada ise olumlu gelişmeler oldu. Daha önceden kolluk kuvvetleri tarafından yapılan görüntü çözümlerine ek olarak, uzman bir bilirkişi ekibinden çözüm yapılması talebi kabul gördü. Biber gazının etkileri üzerine de uzman bir bilirkişiden yeniden rapor alınmasına karar verildi. Bu sevindirici bir gelişmedir, Gerze’deki mahkemelerde hukuk tartışmaya başladık. İddialarımız hukuki karşılıklarını buluyor. Devam eden ceza yargılamaları sonucunda da beraat kararları çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.

(Gerze Olay)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.