ManşetTürkiye

Gericilerden 8 Mart’ta eşitlik karşıtı çağrı

0

Türkiye Aile Meclisleri adlı bir grup, 8 Mart’ta ülke genelindeki camilerde cuma namazının ardından basın açıklaması ve dua yapılması çağrısı yaptı. Grubun çağrısında “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşcinsellik terörü insanlık suçudur” gibi ifadeler yer aldı.

“Türkiye Aile Meclisleri” adlı bir hesaptan Twitter’da “Aile yıkan yasalar kaldırılsın” başlığıyla 8 Mart’ta tüm camilerde “basın açıklaması dua” çağrısı yapıldı. Çağrı yapan grubun kadına yönelik şiddetin önlenmesi hakkındaki yasaları, çocukları ve eşcinselleri hedef alan ifadeleri dikkat çekti.

Grubun sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda “Zulüm Konuları” denilerek “İstanbul Sözleşmesi iptal olsun”, “6284 sayılı yasa kalksın”, “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşcinsellik terörü insanlık suçudur” gibi ifadeler yer aldı.

8 Mart’ta camilere çağrı yapılan paylaşımda “Fuhuş Yasaklansın”, “Nafaka Hapsi kalksın”, “Süresiz Nafaka zulmü son bulsun”, “Ailede reis olsun”, “Genç Akran Evlilik Yasağı Kalksın” denilerek kadın ve çocuk haklarına saldıran, tecavüze affı savunan ve nafakayı sınırlandırmaya yönelik ifadeler öne sürüldü.

Nafaka hakkı, 6284 ile verilecek tedbirlerin 15 güne düşürülmesi, aile mahkemelerinin gizlilikle yürütülmesi, aile mahkemelerinde arabuluculuk ve uzlaşma gibi kadınları ve çocukları koruyan 6284 yasası ve İstanbul Sözleşmesinin de içinde yer aldığı haklar ve yasalar hedef haline getiriliyor. 


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.