TürkiyeManşet

Gergerlioğlu: Üç tutuklu intihar etti

0

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yürürlüğe giren yeni infaz yasasından yararlanamayan ve üç ayrı cezaevinde kalan üç tutuklunun intihar ettiği bilgisini paylaştı.

Bu intiharların iktidarın uyguladığı politikalardan dolayı yaşandığını söyleyen Gergerlioğlu, “Adalet Bakanlığı cezaevinde meydana gelen ölümleri, intihar olaylarını ve Kovid-19 salgınından dolayı yaşanan ölümleri duyurmamak için kırk takla atıyor” dedi.

Belirli suçlarda indirim ve tahliye öngören infaz yasası 14 Nisan’da Meclis’te kabul edilmişti. Pakette öldürme, cinsel taciz gibi suçlarda ceza indirimi devreye girerken siyasi suçlarda herhangi bir indirim uygulanmamıştı. Kanundan yararlanan yaklaşık 90 bin tutuklu ve hükümlü tahliye edilmişti.

Aile haber verdi

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Gergerlioğlu, Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan bir tutuklunun eşi ile yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde yaşanan bir intihar vakasını öğrendiğini ve ailenin kendisine ulaşıp bilgi verdiğini söyledi.  

Gelen bilgi ile o gece hemen cezaevini aradığını söyleyen Gergerlioğlu, “Telefona baş memur çıktı. Baş memur, olayın iki gün önce sabah saatlerinde yaşandığını söyledi. Ayrıca olay anında olayı gören kameraların da olduğunun bilgisini paylaştı. İntihar eden tutuklu ise 1973 doğumlu yani 47 yaşında olan adli tutuklu Halit Refik Kertmen olduğunu öğrendik” dedi.

Düzenleme 51’e karşı 279 oy ile kabul edildi. Fotoğraf: AA

İki intihar vakası daha doğrulandı

İkin gün önce de Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bir adli tutuklunun intihar ettiği yönünde haber aldıklarını ve intiharı doğruladıklarını belirten Gergerlioğlu, intihar eden kişinin 36 yaşındaki adli tutuklu Hakan Karakaş olduğunu aktardı.

HDP’li vekil, bir başka intihar vakasının ise Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşandığını kaydetti. Gergerlioğlu, intihar eden bu kişinin Ersen Yıldız adlı adli bir tutuklu olduğunu ifade etti.

Gelen emir: İntiharı ne doğrulayın ne yalanlayın

Yaşanan intihar olayıyla ilgili Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ni arayan Yeni Yaşam Gazetesi, görevli santral memurundan şu cevabı aldı: “Herhangi bir konu hakkında dışarıya bilgi veremiyoruz.”

Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi santralinde görevli memur ise, Cezaevi Müdürü’nün “intiharı ne doğrulayın ne de yalanlayın” dediğini ifade etti. Yine Hatay Cezaevi santralinin telefonlarını ise açan olmadı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.