TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Gergerlioğlu: Silivri’de koronavirüs vaka sayısı 191’e ulaştı

0

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Silivri Cezaevi‘nde görülen koronavirüs vaka sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu iddia etti. HDP’li vekil kendisine ulaşan kişilerden yola çıktığı açıklamasında vaka sayısının en az 191’e ulaştığını belirtti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz cuma Silivri 7 Nolu L Tipi Cezaevi’ndeki 44 tutuklu ve hükümlüde koronavirüs tespit edildiğini açıklamıştı.

‘Ölmeleri mi bekleniyor?’

Gergerlioğlu paylaşımında, daha önce enfekte olmuş tutuklu ve hükümlülerle ilgili yapmış olduğu açıklamanın Savcılık tarafından doğrulandığına dikkat çekerek “Şimdi de 8 No’luda, C6’da tüm koğuş Covid 19 (+), 5 No’luya da yayılmaya başlamış. Ne zaman tahliye? Ölmeleri mi bekleniyor?” diye yazdı.

‘191 kişiye bulaştı’

Gergerlioğlu, bugün yapmış olduğu paylaşımda da, iddialara göre virüsle enfekte olan tutuklu ve hükümlülerin sayısının 191’i bulduğunu söyledi. Gergerlioğlu paylaşımında koğuşlarda olması gerekenin yaklaşık yedi misli fazla kişinin kaldığına dikkat çekerek böyle bir ortamda virüsün kolaylıkla yayılabileceğine dikkat çekti.

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.