EkonomiManşet

‘Genç işsizlerin gelecek kaygısı artıyor’

0

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) genç yaştakiler arasındaki işsizlik kaygısının endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.

Örgüt tarafından yayımlanan bir raporda dünya üzerinde yetmiş beş milyon gencin işsiz olduğuna dikkat çekildi.

Raporda Avrupa Birliği ülkelerindeki gençlerin artış gösteren istihdam sorunundan en ciddi darbe yiyenler arasında bulunduğu ifade edildi.

Çalışma Örgütü, gençler arasında işsizliğin yaygınlaşmasının uzun vadede doğuracağı olası sonuçlara dair uyarılarda bulundu.

Raporda, yükselmekte olan genç işsiz nüfusun siyasi sisteme tepkilerinin artış gösterebileceği ve bunun sonucunda tepki eylemlerinin aratabileceği bildirildi.

ILO genç yaştakiler arasındaki işsizliğin resmi istatistiklere yansıyan miktardan daha yüksek olabileceğine dikkat çekti.

Birçok işsiz gencin, eğitim sürecini uzatarak ya da yaşanmakta olan ekonomik krizin hafiflemesini beklerken işsizlik kaydı yaptırmadığının belirtildiği raporda gerçek işsiz genç sayısının çok daha yüksek olabileceğini belirtildi.

ILO’nun önceki tahminlerinde, küresel ekonominin olumlu işaretler gösterdiği ve gençler arasındaki işsizliğin 2010 ve 2011 yıllarında düşeceği öngörüsünde bulunmuştu.

Fakat örgütün Temmuz ayında yayımladığı raporunda, 15 ila 24 yaş arasındaki nüfusta işsizlik oranının dünya çapında rekor bir düzey olan yüzde 13’de seyrettiğini belirtmişti.

(BBC)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.