DünyaManşet

Gazze’de savaş: Öldürülen Filistinli sayısı 83’e yükseldi

0
Fotoğraf: AA

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi‘ne düzenlediği saldırılarda 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybının 83’e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 17’si çocuk, 6’sı kadın olmak üzere 83 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 388’e çıktığı kaydedildi.

Fotoğraf: AA

Kara harekatı başlatılıyor

İsrail ordusu, Gazze sınırına kara birliklerini göndermeye başladı. Ordu sözcüsü Jonathan Conricus, Gazze’ye yönelik kara harekatı hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

BBC’nin haberine göre İsrail’in birden fazla senaryoya hazırlandığını belirten Conricus, Gazze’ye yönelik saldırıların da devam edeceğini söyledi. İsrail ordu komutanlarına Gazze’ye yapılacak olası kara harekatına ilişkin kapsamlı planlar sunulacak.

Savaş gölgesinde bayram

Öte yandan Ramazan Bayramı’nın ilk gününde binlerce Filistinli Müslüman Doğu Kudüs’te bulunan Mescid’i Aksa’da bir araya gelerek bayram namazını kıldı.

Neler yaşandı?

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00’e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah’tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail’e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik “Surların Muhafızı” adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.