ManşetMedya-İnternet

Gazetelerden “İzinsiz içeriğe hayır” bildirisi

0

Türkiye’de yayın yapan 20 ulusal gazete içeriklerinin izinsiz olarak kullanılmasına karşı ortak bildiri yayınladı.

Akşam, Bugün, Cumhuriyet, Fanatik, Fotomaç, Güneş, Habertürk, Hürriyet, Daily News, Milliyet, Posta, Radikal, Sabah, Star, Takvim, Today’s Zaman, Türkiye, Vatan, Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri ortak bir bildiri yayımladı.

Buna göre, yukarıda ismi geçen gazetelerin ürettiği hiçbir haber, yorum, köşe yazısı, fotoğraf, karikatür, grafik, çizgi ve sayfa dizaynı gibi materyallerin hiçbir şekil ve hacimde kullanılmasına izin verilmeyecek. 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren, hiçbir televizyon kanalı, internet sitesi ve haber portalı, söz konusu gazetelerin içeriklerini kaynak göstererek dahi kullanamayacak.

Bildiride, ciddi emek ve maliyetle çıkarılan gazete içeriklerinin kimi internet siteleri tarafından fikir ve emek hırsızlığı yapılarak kullanılmasına ve haksız bir rekabet oluşmasına karşı böyle bir uygulamaya gidilmesine karar verildiği belirtildi.

Söz konusu gazetelerin içeriklerini kullanan kişi ve kurumlar aleyhine hukukî ve meslekî takipte bulunulacağı belirtildi.

Bu haberin sosyal medyada yaygınlaşmasının ardından ise gazetelerin bloglardan, sosyal medyadaki tartışmalardan, şahıslara ait görsellerden, alternatif iletişim kanallarından derleyerek yayınladığı haberler için de mahkeme yoluna gidilmesi gerektiği konusu tartışılmaya başlandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.